23. 1. 2012 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Pardubice a záchrana? Budu jim držet palce, říká Michal Dziurdzik

 



Michal Dziurdzik si ve Svitavách opět zahrál proti svým bývalým spoluhráčům. Dal opět gól, radoval se i v podzimním utkání v Ostravě. Remedicum tentokrát vyhrálo 8:3. Jako by mu zápasy proti Pardubicím svědčily.

„Zdá se, že mi to s nimi jde a daří se. Vždycky je to pro mě něčím zvláštní,“ usmívá se drobný obránce ostravského FBC. Ze svých 3 gólů v této sezoně dal 2 právě do sítě Pardubic. „Moc se to tam, myslím, nezměnilo, jen přišlo hodně mladých kluků. Ale znám tam pořád hodně hráčů,“ říká Dziurdzik.

Na sever Moravy přišel před loňskou sezonou. A zatímco došel s Ostravou až do finále ligy, Pardubice se zachraňovaly v play down. Letos čeká Východočechy zřejmě podobná mise. „Budou muset prostě bojovat až do konce. Baráž už hráli častokrát, takže s tím mají zkušenosti,“ nevidí Dziurdzik černě pardubické šance na záchranu.

Ještě v sezoně 2009/10 hájil Michal Dziurdzik barvy Pardubic

„Myslím, že pořád není nic jisté. Nikdo neví, kdo postoupí nahoru, a ani play down ještě ani nezačalo, tak se nemůže mluvit o tom, kdo sestoupí. To bylo vidět i loni. Budu jim držet palce,“ slbuje zadák ostravského FBC.

Na zápas ve Svitavách bude vzpomínat rád nejen proto, že dal gól a jeho tým vyhrál. „Nebylo sice úplně plno, ale myslím, že bylo dost lidí. Vždycky se hraje dobře, když jsou lidi na tribuně. Osobně si myslím, že víc fandili Pardubicím, i když to nebylo úplně slyšet. Mám pocit, že se jim ten zápas líbil a hlavně viděli dost gólů,“ usmívá se polský reprezentační zadák.

Za 10 dnů už bude mít před sebou další cíl. Poláci budou hrát v domácím prostředí kvalifikaci o účast na prosincovém MS. V konkurenci Ruska, Maďarska, Rakouska a Velké Británie by měli být hlavními favority.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Máca napsal:

    je to trapárna..Pce na to evidnetně nemají!!! viz Otrokovice přijdou do extraligy a hrajou florbal..Pardubice jen zabírají místo kvalinějším celkům..

    • trapák napsal:

      Ty trapárno, kdybys byl ve Svitavách, tak jsi mohl/a vidět 2. třetiny vyrovnanýho zápasu! Proč Pardubice odsuzuješ jenom proto, že nedělají body?? Stane se, že je soupeř jednoznačně přejede, ale ve většině zápasů je hra + – vyrovnaná a svá utkání ztrácení vinou individuálních chyb a nedostatečné zkušenosti dovést zápas do vítězného konce nebo mírnějšího výsledku. Mluví z tebe závist, že nějaký mančaft extraligu hrát může a dostává v ní zabrat a některý by na ní třeba měl, ale není v ní. Ale tak jsou nastavená pravidla, v Pardubicích si ji zasloužili, vybojovali tak jí můžou hrát. Pochop to!!!

      • Cihak napsal:

        Prvni dve tretiny nerozhodujou zapas. Skoro dycky jde o treti tretinu,kde se ukaze fyzicka pripravenost tymu. A k individualnim chybam. To je to o cem je kazdej kolektivni sport. Kdo udela o chybu min vyhraje. Pardubice nikdy nebudou dobry,ale i tak jim nepreju sestup. Patri tak nejak k tomu koloritu extraligy.

  • co to meleš ? napsal:

    zabíraj místo 😀 dobrej seš vtipe vylez,podívej se na to maj tam kupu novejch nezkušenejch hráčů..který zbíraj zkušenosti,za to ty hraješ za nějakou vesnici a děláš machra..

  • Heh napsal:

    Těm „kvalitnějším“ celkům, který je v play-down nejsou schopný porazit ve třech z pěti zápasů, ty myslíš?

  • Máca napsal:

    nechápu proč se hned tak sere je to názor já ten váš taky respektuju,ale jde to trochu slušnějc nemyslíte? Sparta místo aby hrála extraligu tak hraje první..je to škoda..a to, že Pardubice loni vyhrávali v play-down? a Když mluvíš o mladejch hráčích, je to pravda, ale pořád to má být přeci tak, že extraligu by měli hrát ty který na to maj..a je dost smutný že Sparta, která sahala po play off ted hraje tam kde hraje..nic to nemění na tom že si to play-down prohráli sami. Jen je škoda že Pce který mají už druhou sezonu extraligu tak hrajou pořád kulový a Otrokovice, který to hrajou první rok budou hrát play-off.
    V žádným případě se tu nechci a nebudu s nikým hádat je to diskuze dá se o tom pobavit a to v klidu a bez urážek 😉 🙂

    • Sparta napsal:

      Ale Spartě 1. liga pomohla,ne? 🙂
      Nový kádr, hraje jim to…a teď se snad v klidu vrátí do Extraligy…
      A to, že Otrokovice jsou nováčci a zatím to vypadá, že by se do PO mohli dostat? Potom bychom jim měli popřát jenom štěstí 😉

  • Máca napsal:

    Další věc, co Pce zbývá než doplňovat mladýma hráčema, když pořádný posili nebo zkušenejší hráči k nim hrát nepujdou. Nikdo nechce hrát extraligu tak, že za celou sezonu uhraje 5 bodů a jen čeká na 3 zapasy v play-down.

  • florbal napsal:

    Podmínky a zázemí jsou v Pardubicích na velmi dobré úrovni.Chyba bude někde jinde;)

Napsat komentář

*