20. 2. 2012 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Liljenbäck dal gól. Často takové zápasy nehraju, přiznal malý Fin

 



Tatran to neměl na otrokovickém Štěrkovišti jednoduché. Vyhrál nakonec 4:2, zároveň si ale opět užil pořádnou florbalovou atmosféru. Střešovičtí už si musí připadat jako basketbaloví Globetrotters, kteří v podstatě hrají před bouřícím publikem jen v arénách svých soupeřů. Doma na ně totiž diváci nechodí…

Na Štěrkoviště dorazilo více než šest stovek diváků, a i když nepadl letošní extraligový rekord, Tatran opět prokázal, že je lákadlem. „Lidé byli skvělí. Málokdy se nám stane, že se nám dostane potlesku už při nástupu před zápasem,“ říká Švéd Johan von der Pahlen. „Podporovali svůj tým na 100% a bylo to ještě lepší než naposledy v Pardubicích,“ dodává.

A jeho finský spoluhráč, obránce Jere Liljenbäck, mu přizvukuje. „V první řadě musím říci, že to byla jedna z nejlepších florbalových akcí v této sezoně. Výborná atmosféra v průběhu hry a také velmi dobrý soupeř,“ oceňuje.

Malý finský obránce otevřel skóre zápasu parádní dalekonosnou střelou. „I pro mě samotného to byl jeden z nejlepších zápasů. Jsem šťastný, že jsem dal gól, není to pro mě až tak typické,“ dodává s úsměvem hráč, který dal v extralize svůj druhý gól.

Střešovice měly raketový start do zápasu, během 5 minut daly 2 góly a rychlé vedení jim situaci ulehčilo. „Hráli jsme možná jednu z nejlepších 1. třetin v sezoně. Měli jsme výborný nástup, ale jejich gólman byl fantastický. Zachránil snad 5 jasných gólů. Opravdu byl nejlepší na hřišti,“ pochválil Johan von der Pahlen brankáře Radovana Michajloviče. „Ve 2. třetině jsme trochu ztratili tempo a dali jsme jim možnost hrát víc s míčkem. Pak už si ale moc šancí netvořili,“ dodává švédská opora Tatranu.

Mistr se posunul na 2. příčku tabulky a jeho dalším soupeřem bude aktuální lídr tabulky z Vítkovic. „Teď se budeme připravovat na další 2 zápasy, bude se rozhodovat o tom, jak bude vypadat play off,“ říká von der Pahlen.

Generálkou před vyřazovacími boji bylo pro oba Seveřany i bouřlivé prostředí. „Takovou atmosféru člověk občas zažije, ale není to zrovna často,“ těší Liljebäcka.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Pedro napsal:

    Děkujeme, to potěší doufám že panteři urvou to play-off a pak by to bylo živé peklo alá SH Štěrkoviště.

  • stars napsal:

    Pahlen má pravdu,parádní divácká kulisa,atmosféra,zážitek a famozní Michajlovič

  • Fiiha napsal:

    Domaci odchovanci Tatranu ze Svedska a Finska, Future, Buldogs, Bohemky, Znojma, Jihlavy … Blizi se snad doba polo-profesionalizace, jinak to nedava smysl. Divakum v Otrokovicich palec nahoru.

    • otročky napsal:

      že Otrokovice mají těch odchovanců také mnoho, zmínil bych namátkou Petříka, Koňaříka, Mihajloviče, Matejku atd. :)…to jsou zase kecy v kleci

      • Fiiha napsal:

        Souhlas, nahravka vsem, kteri se navazeji do ostatnich klubu, kolik maji ci nemaji odchovancu v extraligovych kadrech. Ale bez penez a jasneho herniho projevu to nedava smysl. Druhy gol Fina v ceskem klubu na konci zakladni casti je zatracene malo. To mol hrat nejaky mistni kluk. Peace.

    • jj napsal:

      dokud bude florbal amatersky sport – bude krasny. penize vse poserou !!!

Napsat komentář

*