2. 12. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Musil: V odvetě jsme si vyměnili role

 



Jakou zvolil trenér přípravu a motivaci?
Trenér nás upozornil na nebezpečné hráče a na situace, které jsou typické pro tým soupeře. Dále rozebral styl chytání soupeřových gólmanů, což se především v úvodu ukázalo jako velice prospěšné. A motivací pro nás určitě byl pohled na předzápasovou tabulku. Nezdar v tomto utkání by pro nás znamenal velké nepříjemnosti v boji o play-off. Naopak výhra nás měla dostat zpět do přímého boje o osmou příčku. A to se naštěstí podařilo.

Měli jste rozhodně skvělý start do utkání, myslíš, že vás soupeř podcenil?
Určitě nám strašně pomohly góly ze standardních situací v úvodu utkání. Neřekl bych, že by nás domácí přímo podcenili, ale po prvních dvou gólech v jejich síti trochu vypadli z role a jejich hra působila rozpačitě. Toho jsme dokonale využili k vsítění dalších dvou branek. Teprve po oddechovém čase se hra opět vyrovnala a od desáté minuty až do konce třetiny byli domácí hodně nebezpeční. Vlastně celé utkání tak trochu připomínalo náš první souboj jen v opačných rolích.

Úvod nám opravdu vyšel náramně. Z pěti střel nám tam padly hned čtyři! Ovlivnilo to celý průběh zápasu. Nemuseli jsme se tlačit do zahuštěné obrany a místo toho jsme využívali nabízený prostor pro rychlé brejky. Střelecky jsme se chytili už v minulém kole v Brně, ale tam jsme propadli především kvůli chybám v obraně. To už se teď trochu zlepšilo, i když k ideálu to mělo ještě daleko. Jestli se chceme prát o play-off a v něm pak nebýt jen do počtu, obrana bude to, co ještě musíme vyladit.

Byla v zápase chvilka, kdys zapochyboval o vašem vítězství?
Nebylo zrovna příjemné, když nás soupeř dotáhl po tak skvělém startu jen na rozdíl jedné branky. Rychlá odpověď na 7:5 nás ale zase uklidnila. Nebyly to nakonec takové nervy jako s Libercem a Vinohrady, kde jsme stejně velký náskok dotlačili v infarktových závěrech k nejtěsnějším jednobrankovým výhrám. Výhra 8:5 navíc znamená lepší vzájemné zápasy s FbŠ a při vyrovnanosti tabulky kolem osmého místa to může hrát rozhodující roli.

Co nálada v týmu? Jaká je zatím spokojenost se sezónou?
Určitě jsme chtěli mít po půlce soutěže podstatně víc bodů, než kolik se nám zatím podařilo nasbírat. Takže rozhodně nejsme spokojeni. Ale odhodlání bojovat o play-off nás neopustilo, i když se nám nedařilo a to je asi pro zbytek sezony to nejdůležitější! Ještě to bude boj. Po prohrách s Pepinem a s Brnem jsme se dostali do těžké situace. Nutně jsme potřebovali vyhrát a podrážděná atmosféra se v těchto zápasech dostala i na lavičku. Potřebovali jsme už dobýt baterky nějakým podařeným zápasem a to se nám právě teď podařilo. Nálada je lepší a s pohodou přijdou snad i výsledky. Výhra nad FbŠ bude doufejme dobrým odrazovým můstkem do druhé poloviny sezony.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*