Netradičně už ve čtvrtek otevřely v hale na Děkance týmy Bohemians a Pardubic 12.kolo letošní Fortuna Extraligy. A kolo odvet přineslo hned v prvním zápase překvapení. V tabulce lépe postavená FbŠ zaspala úvod  utkání a ztrátu už během zápasu vyrovnat nedokázala. Pardubice se tak můžou radovat z cenných bodů v boji o osmou příčku nebo lepší vzájemné bilance v nevyzpytatelném play-down.

2. 12. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Černá pětiminutovka Bohemians

 



Ač první střelu utkání vyslal domácí Varhaník, prvních pět minut zápasu patřilo jednoznačně hostujícímu Sokolu, který dokázal během tří minut dvakrát skórovat z volného úderu. První branku zaznamenal v čase 1:09 Petr Kosejk po přihrávce Adama Štastného. Stejný hráč pak asistoval i u druhého gólu, tentokrát Martinu Zozulákovi. Domácí Bohemians se sice probraly a snažily se soupeře zatlačit, ale výborná osobní obrana Pardubic jim nedala příležitost k zakončení. 

A tak to byli znovu hosté, kdo se radoval z využitých příležitostí, Kubovému nejprve nedal šanci Zozulák a hned po 28 vteřinách rozvlnil znovu síťku za gólmanovými zády Adam Šťastný. V čase 5:34 na ukazateli svítí stav 0:4, domácí si berou oddechový čas a dochází i na střídání gólmanů, v brance Bohemians se představí mladý Jiří Šifer. Trenéru Janoštíkovi se během time outu opravdu podařilo týmu naordinovat větší aktivitu a nasazení, a tak na sebe první šance domácích nenechají dlouho čekat. Dobré příležitosti si vypracovali Hromádko a Zeman, kýženou branku vsítil trochu kuriózně v jedenácté minutě Martin Richter, který tečoval lob z vlastní obrany přesně mezi nohy stojícího gólmana Pipka, který se chystal míček odkopnout.
Bohemians si do konce třetiny před pardubickou brankou vytvořily několik slibných momentů, ale skórovat stihly už pouze jednou, Zeman z otočky krásně zavěsil pod horní tyčku.

Ve druhé třetině se hra vyrovnala a šance se střídaly na obou stranách. Jediný gól vsítil z rychlého brejku Karel Brychta, ke kterému se míček odrazil přímo od vlastní tyčky, kterou nastřelil domácí útočník. Hosté se tak dostali znovu do 3 brankového vedení. Stav utkání po 40 minutách 2:5.

Třetí třetina byla na góly výrazně bohatší. Bohemians nejprve znovu přiblížil Zeman, který skóroval hned po třiceti vteřinách. Důslednost pardubických útočníků však brzy slavila úspěch. Domácí obránce Boháč byl zdvojen a hostující Bahník pohodlně sám před Šifnerem proměnil. Další gól přidal ve 48.minutě v přesilovce opět Martin Richter, který natáhl na půlce a přesnou ranou nedal Pipkovi naději. Od padesáté minuty utkání
vrhli domácí veškeré síly do útoku, snaha se vyplatila, když pátou branku do pardubické sítě poslal ze středu hřiště Varhaník a snížil na rozdíl jediné banky. Úvodní manko se tak přesto domácím vyrovnat nepodařilo, ve snaze po vstřelení dalších gólů začali trestuhodně chybovat v obraně a soupeř jejich zaváhání nekompromisně trestal- ze spěchu se radoval Brychta a účet utkání uzavřel osmou pardubickou brankou Martin Zozulák.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*