Atmosféra televizního přenosu, premiéra nového florbalového povrchu a také poslední zápas Martina Richtera v letošním ročníku Fortuna Extraligy před jeho odchodem do Švédska, to byla lákadla pro návštěvu brněnské haly na Vodově ulici v nedělním dopoledni. Brněnský fanoušek ale spíš očekával další střelecké hody svých Buldoků. A dočkal se...

12. 12. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Brno před kamerami potvrdilo kvality

 



I když je fakt, že domácí měli poněkud pomalejší rozjezd. Kdyby se hrálo prvních patnáct minut bez gólmanů, skóre by se asi neměnilo. Brankostroj však nastartoval kapitán domácích. Libor Schneider razantně využil skvělé přihrávky loňského spoluhráče Petra Saláta v dresu Bohemians, který skončil na střídačce s hlavou v dlaních. Z Buldoků v té chvíli spadla nervozita a do konce třetiny přidali další tři přesné zásahy.

Hra Bohemians se po rychlém sledu branek naprosto rozpadla. Od dalšího pokračování střelnice nevysvobodila Pražany ani siréna. Lehká hra Brna pokračovala i ve druhé části, kde úřadoval především Jan Kadlec. Buldoci v průběhu druhé třetiny pomalu navyšovali skóre a když se zdálo, že by výkon začal stagnovat, poslal trenér Škubal do boje natěšenou třetí řadu. Bohemians prostě nedostali šanci.

Bylo jen málo jedinců, kteří dokázali vzdorovat tlaku Brna. Poslední zápas před odchodem do švédského Jönköpingu odehrál v dresu Bohemians Martin Richter. V podstatě platilo to, že tam kde se borec s osmnáctkou na zádech objevil, něco se dělo. Richter dorážkou zařídil první branku, při druhé využil zaváhání brněnské obrany a Zemanovy přihrávky.
Po dvou gólech, které sám vstřelil, to však měl už těžké. Brněnská obrana si na něj dávala zvláště dobrý pozor. Přesto ještě stačil vyslat Kadlece se Zemanem do situace dva na gólmana a připravit další gólové situace.

Martinovi Richterovi nebylo dáno rozloučit se hattrickem. Přesto byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem hostí. Podobné cti se dostalo v brněnském dresu gólmanovi Pavlu Zahradníčkovi.
Buldoci potvrdili výkonem s Bohemkou příslušnost k čelu tabulky a minimálně do středečního večera zůstanou na první příčce.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*