21. 3. 2012 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Další zakletá sezona. Na další rok teď vůbec nemyslím, říká Ondřej Fojta

 



Sezona florbalistů Mladé Boleslavi skončila podobně jako vloni po postupu do play off v nejkratším možném čase. Letos Středočeši nedokázali vyzrát ani v jednom ze 4 vzájemných soubojů na Ostravu. V play off nevyhrála Mladá Boleslav už 2 roky.

Bilance Billy Boys z posledních dvou vyřazovacích části je tristní – žádné vítězství a 7 proher. První 3 porážky zaznamenali Středočeši v loňské sérii proti Chodovu, další 4 přidali letos s ostravským Remedicem. Po loňském zklamání se tak dá tentokrát mluvit o kolapsu.

Příčiny neúspěchu ve čtvrtfinálových duelech hledal zkušený forvard Ondřej Fojta. „Nedávali jsme góly, v zakončení nám asi chybělo trochu klidu a i štěstí. V každém zápase jsme nastřelili asi tak tři tyčky, to se pak vkrádá na mysl, že je branka zakletá,“ přiznává trápení s koncovkou střelec Mladoboleslavských.

Sám Fojta ve vyřazovacích bojích nastřádal 3 trefy, čímž se podělil o nejlepší výsledek týmu společně s Jiřím Bouškou a Jaromírem Eklem. Ani jejich snažení nezastavilo Ostravu na cestě do semifinále. Podle názoru veřejnosti postoupilo FBC hlavně díky domácím vítězstvím v prodloužení. A jinak to nevidí ani Fojta. „Je to možné, první zápas jim spadl rovnou do klína. Asi by se nikdo nemusel divit, kdybychom po prvním víkendu vedli 2:0,“ vzpomíná zpětně na nešťastný víkend.

Po loňském neúspěchu a brzkém vyřazení od Chodova se od Mladé Boleslavi očekávala poněkud jiná série. I když to na hřišti kolikrát nevypadalo, nakonec Středočeši prohráli v nejkratší možné době. A s play off se loučí opět bez výhry. „Nevím, čím to. Na Ostravu jsme byli dobře připraveni. Bohužel to dopadlo, jak to dopadlo,“ dodává smutný Fojta.

Vzhledem k výsledku čtvrtfinálové série nebude velkým překvapením, že v táboře Mladé Boleslavi zavládlo zklamání. To byl navíc umocněno nesplněním dlouhodobého cíle mužstva. „Po neúspěchu s Chodovem jsme letos chtěli do semifinále. Série s Remedicem byla vyrovnaná, nám se však nepovedlo přes ně přejít, takže hodnocení ročníku určitě kladné nebude,“ ví boleslavský forvard.

Vyřazení v nejrychlejším možném čase zanechalo na celém týmu skutečně těžké šrámy, což potvrdil Fojta v otázce ohledně další sezony. „Na další rok zatím vůbec nemyslím, pořád ještě mám v hlavě minulý víkend,“ přiznává. Jestli letošní neúspěch přinese nějaké hráčské změny, ukáže až čas. Sám střelec Billy Boys o žádných plánovaných tazích neví. „O tom nemám ani páru,“ dodává.

Mladá Boleslav si ukrojila v letošní sezoně velké sousto a zjistila, jak náročné je absolvovat vedle domácí ligové soutěže i náročné měření sil na Poháru mistrů. Pro Středočechy to byla určitě zajímavá zkušenost, ale na druhou stranu jim neprospělo množství trejdů. Na konci sezony stejně jejich sestava vypadala podobně jako v předchozích letech a hráči, kteří přišli do týmu z ostatních mužstev s vidinou startu v evropském poháru, příliš vidět nebyli. Boleslav táhly osvědčené stálice Novotný, Fojta nebo Jiří Bouška.

Zklamání Ondřeje Fojty

Právě na Fojtovi, který býval osvědčeným tahounem a zařizoval důležité góly, ale bylo znát, že i díky šachům se sestavou ztratil na pohodě a produktivitě. Poprvé za posledních 5 let nepřekročil hranici 20 gólů a oproti loňsku nasbíral v kanadském bodování o 15 bodů méně.

Poslední sezony Ondřeje Fojty:
2007-08 22 22+17 39
2008-09 29 28+18 46
2009-10 27 24+9 33
2010-11 25 29+15 44
2011-12 26 15+14 29


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Lol napsal:

    At radsi zkusej vyuzivat svoje odchovance a prestanou okradat okoli…

  • Čmelda Alda napsal:

    Se vší úctou k posilám, nabrali do svého kádru hráče, kteří jim nic nepřinesli.. já jsem ty trejdy tedy nechápal už když byly avizované, protože posilovat kádr hráčema 3. a 4. lajny mi přijde zbytečné, když na to mám odchovance.. co se týče gólmanů, pak vznikl také šílený přetlak a chudák Ivan muse chytat 2. ligu.. snad se strategie do dalších let zlepší

  • Karlos napsal:

    Souhlasim! Filosofie tohoto klubu se mi nelibi. Privest co nejvice hracu a z nich se snazit vybudovat tym neni spravne. Vlastnich talentu maji dost ale stejne se dal snazi privadet jiz kvalitni hrace z okoli.

  • slowak napsal:

    Možná by měl změnit klub. V Boleslavi zřejmě nic nevyhraje… Přál bych mu nějký úspěch i na klubové úrovni.

Napsat komentář

*