29. 3. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Přeju Pardubicím záchranu. Ale ne přes nás, říká trenér Bohemians

 



Pro jednoho sezona dnes končí a nastane velká úleva. Druhý se bude muset oklepat a už o víkendu nastoupit do dalšího boje o záchranu. Bohemians a Pardubice sehrají dnes od 19.15 duel o uchování extraligové příslušnosti.

Pardubice už byly skoro zachráněné. Měly mečbol, vedly 2:1 na zápasy a po 40 minutách 4. duelu měly nahráno 6:3. Zázračná poslední třetina ale posunula „klokany“ do dalšího souboje. Příprava na poslední utkání ale neprobíhala v táboře Bohemians úplně tradičně.

Pražané totiž vůbec nedrželi florbalky, namísto toho stěhovali mantinely do haly v Kunraticích. „Dali jsme volno, jen jsme měli nějaké videorozbory. Hráči si potřebovali odpočinout, navíc bychom se nesešli v potřebném počtu,“ vypočítává trenér Jiří Jakoubek.

Po celou sezonu totiž jeho tým sužují zdravotní problémy. „Mohlo by to být jako v neděli. Tým se semknul a góly dávali i hráči, kteří je normálně nedávají,“ doufá Jakoubek.

Bohemians šli do play down z 9. příčky a proti po základní části beznadějně posledním Pardubicím měli být favority. Jenže přišel zádrhel. „To je těžké. Pardubice hrají opravdu dobře, a kdyby v tomhle složení hrály celou sezonu, do extraligy určitě patří,“ myslí si trenér Bohemians. „Přeju jim, ať se zachrání. Ale až ve 2. kole přes Liberec a pak v baráži,“ vzkazuje Jakoubek.

V rozhodujících chvílích chybí Bohemians i nejvýraznější tvář. Michal Jedlička hrál v posledním utkání se sebezapřením jen přesilovky. Limituje ho zraněný lýtkový sval. „Bude to 50 na 50,“ odhaduje velezkušený florbalista, kterému ani nevadí přechod do jiné haly v Kunraticích. Domácí prostředí podle něj Bohemians neztrácí. „Vyrostli tam všichni kluci, kteří do týmu prošli z juniorky. Takže tam hráli snad všichni kromě mě a Lukáše Janů,“ usmívá se Jedlička.

A na zápas se těší, i když pamatuje docela jiné 5. zápasy. O titul se však tentokrát nehraje. „Bude to jiné, ale určitě chceš vyhrát. Kluci teď nebyli 4 dny na hřišti, snad se těší, to nám může pomoct,“ věří Jedlička.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*