31. 3. 2012 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Favoritem je Tatran, ví Kafka. Může nám to jen pomoct, věří v Ostravě

 



Tatran nemůže mít jiné cíle, jako 14násobný mistr nechce chybět ani v prvním Superfinále. V cestě mu ovšem stojí ostravské FBC. Gólman obhájce titulu Tomáš Kafka se před startem semifinále bez problému hlásí k roli favorita.

Od střešovického týmu se nic jiného než postup nečeká. Remadicum přišlo ve srovnání s loňskou sezonou o střelce Jiřího Curneyho a pracovitého centra Zdeňka Žáka. „Je to jiné než loni. Je to tak, jsme silnější než Ostrava a máme jasné plány,“ přiznává zrádnou pozici střešovický gólman Tomáš Kafka.

Tatran však nehrál pořádně vypjaté utkání už skoro měsíc. Poslední zápasy, které ho prověřily, byly bitvy o 1. místo v základní části s Vítkovicemi a následně s Chodovem. Havířovské Torpedo bylo ve čtvrtfinále spíše komparsem než soupeřem. „Trénovali jsme ve velkém tempu. Prověřili jsme se sami navzájem,“ popisuje Kafka.

Gólmani Tatranu se v play off na brankovišti střídali a je otázkou, zda už v semifinále bude mít mistrovský tým určenou jasnou jedničku. Podle zpráv ze střešovického tábora nastoupí v sobotu do branky Kafka. Toho trochu mrzí nominace rozhodčích. „Jsem mírně zklamaný z toho, že nejsou na semifinálové série nasazováni už ti nejlepší a nejzkušenější sudí. Týmy také nastupují hned od prvního zápasu s tím nejlepším, co mají,“ namítá ostřílený brankář.

Na souboj se svým dávným vzorem se těší ostravský Jan Chrást. „Před pár lety jsem ho ještě bral za boha a teď se proti němu postavím,“ komentuje svůj nečekaný vzestup. Ještě loni chytal ve 2. lize za brněnský Hattrick, nyní bude hrát o postup do finále elitní soutěže. „V kabině se loňský rok neřeší. Navíc, teď je to teprve semifinále, takže šance porazit Tatran je větší,“ směje se Chrást.

Loňskou vypjatou finálovou sérii pamatuje i křídelník Jan Daniš. „Nevím, jestli se to dá porovnávat, protože náš tým prošel mnoha změnami. Jsme asi v pozici outsidera a můžeme jenom překvapit. Ale tohle nám zase na druhou stranu může pomoct,“ myslí si Daniš. „Jdeme do toho s hlavama nahoře. Loňská prohra nám stále leží v žaludku,“ podotýká ostravský střelec.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • sudí napsal:

    Pane Kafko, a kdo podle vás jsou nejzkušenější a nejlepší sudí?? Tatran nadává na každýho..Sudí, kteří vás budou pískat tento víkend patří k elitě!!!

    • Wes napsal:

      No sice Tatran vždycky brečí už předem, ale tentokrát mají pravdu. Tahle dvojice je opravdu tragická.

  • Jirka Lála napsal:

    Novák Os. – Škaloud Př.

    Dovol, abych se upřímně zasmál 🙂 Kdyby letos nebylo dvojice McDonald – Vybíhal – jsou tito dva suveréně nejhorším párem co píská FE…!!!

    • jo napsal:

      Kafka asi chtěl naznačit, že by rád, aby celou serii odpískali bratři Bartoškové..To by pak Tatran vyhrál 4:0 na zápasy a byl by klid, že ano?

      • Kokainovy kral napsal:

        Boze, to omilani Bartosku uz fakt neni ani vtipny… uz to kazdej cetl aspon 100krat. Neco novyho by nebylo?

  • havana napsal:

    Ten Kafka je ostrileny mazak, machr atd. Chovani ovsem pod uroven. Pokorit takoveto machyrky je ale dobra motivace. Takze Ostravo, strilejte a proklepnete mu parky.

Napsat komentář

*