10. 6. 2014 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Těžké saně a obří pneumatiky. Takhle nabírají vítkovické šampionky sílu na Pohár mistryň

 



Vedle obhajoby titulu čeká hráčky Vítkovic v příští sezoně také premiérový start na Poháru mistryň, proto absolvují 7týdenní dril podobný tomu, jímž se zocelují vítkovičtí hokejisté. Drsné metody známé ze soutěží obrovitých siláků podstupuje stejný kádr, který před pár týdny dobyl zlato. Velká změna se zato udála v realizačním týmu: vítkovická legenda a jeden z trenérů týmu Tomáš Martiník se totiž po 5 letech přesouvá k juniorkám a dorostenkám.

Už v průběhu sezony se rozhodl, že potřebuje změnu. „Začal jsem si být sám sobě protivný v tom, jakým způsobem jsem u týmu fungoval. Snažím se vždycky dělat věci pořádně a tady, ať jsem se k tomu nutil sebevíc, už to nebylo ono. Vytratila se ona potřebná jiskra a vzájemná inspirace ve vztahu hráčky x trenér,“ popsal své pocity na klubovém webu.

Jiří Velecký bude na společné roky vzpomínat v nejlepším. „S Tomášem jsme spolu trénovali 5 skvělých let, myslím, že to byla vynikající spolupráce. A je klidně možné, že ji zase někdy obnovíme,“ nezavíral za úspěšným tandemem vrátka. „Tomáš je trenér, který hodně dá na své pocity a když jej ten pocit teď táhne pomoct naší mládeži, je to to nejlepší, co ji může potkat,“ vyprovodil svého kolegu do nové role, ve které nahrazuje právě Veleckého a povede také svou nejstarší dceru Lucii.

Je téměř stoprocentní, že ke dvojici Velecký, Dudešek přijde někdo třetí. „Jsem zvyklý trénovat ve více lidech, na diskuzi mezi trenéry. Je možné, že bez ní by mě ani trénovat nebavilo, takže rozšíření realizačního týmu je určitě na pořadu dne,“ řekl Velecký s tím, že v hlavě má seznam jmen, které by si vedle sebe dokázal představit, avšak proces výběru konkrétní osoby nechce uspěchat a udělat unáhlené rozhodnutí.

Svým svěřenkyním naordinoval na start přípravy pořádný dril v ostravském Performance Power Centru. „Holky to má posunout dál co se týče silové vybavenosti, která se hodí na mezinárodní scéně,“ připomíná blížící se Pohár mistryň, v němž se české mistryně na podzim v Curychu utkají se švédským Djurgårdenem a švýcarským Zugem United.

Florbalistky, které si v centru podávají dveře s extraligovými hokejisty nebo triem ex-vítkovických hráčů působícím ve švédském Dalenu, si prý nejvíc oblíbily prowler. Neboli speciální saně, které disponují kůly, na které se nakládá závaží a hráčky jej následně tlačí před sebou.

Pod vedením trenérů Václava Jacha a Pavla Dřevojánka si hráčky sáhnou na dno. „Nicméně holky samozřejmě neabsolvují stejné dávky jako hokejisté, i když na pneumatiky taky určitě dojde,“ zmínil se Velecký o praktice, kterou dobře znají diváci silových sportů.

Monika Léblová se na obávané pneumatiky vyzbrojila kladivem

Monika Léblová se na obávané pneumatiky vyzbrojila kladivem

Pozitivním vzkazem směrem k fanouškům je, že mistryně zatím nehlásí jedinou změnu. „Našim jednoznačným cílem je, aby kádr byl pokud možno změněn co nejméně, případně byl uvážlivě doplněn,“ odhalil kouč transferovou politiku klubu.

Po skončení hostování v Herbadentu se tak s týmem nepřipravuje ani Tamara Hašová. „Tamara má s námi smlouvu, avšak řeší určitou životní situaci a rozhodnutí je jen na ní,“ uvedl na konto reprezentační útočnice s tím, že osobně nepovažuje za příliš pravděpodobný scénář, že by Hašová v příští sezoně působila ve Vítkovicích. „Nicméně jako odchovankyně klubu má vrátka vždy pootevřena,“ podotkl Velecký.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*