6. 7. 2014 Další soutěže (3) KOMENTÁŘŮ

Zážitky, emoce, síle a adrenalin – tak bylo na dětském Open Game

 



První víkend, 150 týmů, přes 4000 hráčů a dalších tisíc lidí z realizačních týmů. Týmy z šesti států, obsazených jedenáct hal, přes 150 organizátorů, 230 zničených míčků, a hektolitry vypité Isostaru. To byl letní dětský Hummel Open Game.

První víkend se uskutečnil v kategoriích přípravek, elévků, mladších žáků, mladších žaček, starší žáků, dorostenců, juniorů a juniorek. Tyto kategorie si to rozdali o první sady medailí. Na turnaji se objevili také velké hráčské nebo trenérské osobnosti. „Turnaj se posunul ve všech směrech, na to, že ho pořádáme ve třech lidech, je tu velké množství lidí, kteří se na velmi vysoké úrovni věnují dětem. I tohle je pro nás nesmírné ocenění,“ dodává Jiří Wagner, PR manažer turnaje.

V Brně se objevili také premiérově zástupci Rookie Campu – Aleš Hlavinka a Martin Zich. Ti vybírali v jednotlivých utkáních nejlepší hráče, ti dostávali tzv. Rookie Hero ceny. „Letos jsme začali oceňování nejlepších a nejšikovnějších hráčů opravdu jinak. Příští rok to ještě vyšperkujeme a bude to. Chceme, aby celá tato ceremonie byla zážitkem pro děti. Budeme na tom pracovat a se sponzory to maximálně vychytáme,“ dodává Dan Koubek, hlavní organizátor a ředitel turnaje.

Do Brna se vydali také zástupci hlavního partnera turnaje. Společnost Spinflo – jejich hlavním zástupcem v Brně byl Marek Deutsch, který představil všem účastníkům turnaje novou obuv od Unihocu. „Jsme rádi, že tu naši partneři byli, protože je pro nás důležitá vzájemná kooperace a pomoc. Navíc to celou akci opět posunulo,“ dodává, Dan Koubek.

Celý turnaj online
Letos se Open Game blýskl online přenosy a přehledy výsledků. Odvážný počin zafungoval dobře. „Jsme rádi, že to je směr, kterým se máme dát. Je teď potřeba, abychom vše vychytali a bude to. Letos jsme zapojili větší množství novinek. Chce to čas, než si to sedne, takže uvidíme,“ uzavírá toto téma Koubek.

Jsem tu, vidíš mě?
Součástí celého finálového dne pro děti je také online komentovaný přenos ze sportovní haly Campus v Bohunicích. Letos se komentátorského žezla ujmul opět Jiří Wagner, ale nebyl letos sám. „Chtěl bych ocenit nasazení a snahu Rosti Kohuta, který je bývalým šéftrenérem Vítkovic. Nabídl mi pomocnou dlaň při komentování zápasů, což jsem s radostí přivítal. Rosťa je velký odborník a bylo fajn, že jsem letos nebyl na přenosy sám,“ dodává s úsměvem Wagner.

Letos se do předávání cen zapojily takové osobnosti, jakou je například Šárka Kašpárková, nebo Vladimír Nadrchal a další. „Každý rok je to pro mě svátek, chodí za námi lidé, kteří znají florbal jen z TV, nebo sem tam zajdou na zápas, ale jsou obrovské osobnosti. Já si toho nesmírně vážím, že tu můžu vyzpovídat například pana Nadrchala. Snad je to podobný zážitek i pro všechny diváky,“ vyslovuje nahlas své přání Wagner.

Dětský turnaj má každoročně podobné osazenstvo ve finálových bojích a týmy, jako BLACK ANGELS, 1. SC WOOW Vítkovice, Bohemians DDM Praha 7, nebo itelligence Bulldogs Brno opět nezklamaly a jejich týmy postoupily do finálových bojů. V dívčích kategoriích se prosadily výrazněji týmy Phoenix Fireball SE.

V přípravkách běhalo mnoho dětí. Kluci i holčičky měly za cíl co nejvíce si turnaj užít. Do finále postoupily týmy černých andělů z Prahy a rytíř Vítek z Ostravska. Finálový zápas byl velmi zajímavý, a plný zvratů, šťastnější byli hráči BLACK ANGELS. „Děti z našeho turnaje musí odjíždět s pocitem, že se bavili a že mají zážitek na celý život. O výsledky nám jde, až na dalších místech,“ dodává s úsměvem Koubek.

U elévků je situace obdobná. Zde se do finále podařilo proklouznout hráčům domácího klubu FBŠ Hattrick Brno Red. Ten procházel celým turnajem přesvědčivě, ale ve finále narazil na velmi dobrého soupeře. Vítkovice měly celý zápas pod kontrolou a velmi dobrým výkonem, jak v obraně, tak útoku dokázaly svého soupeře předčít. V utkání se blýsklo několik zajímavých hráčů, které jisto jistě budeme moci vídat i v dospěláckých nejvyšších soutěžích.

Mladší žákyně si to rozdaly na hale Campusu a bylo se na co dívat. Obhájce titulu z BLACK ANGELS si dokázal pohlídat finálový zápas a porazit moravský tým z Olomouce. V turnaji se objevilo několik hráček, které byly oporami již loni na turnaji HUMMEL OPEN GAME a letos svůj talent a píli dokázali znovu zopakovat a využít pro zisk další medaile.

V mladších žácích se prosadil tým Bohemky. Týmy pod vedením trenéra Jedličky a jeho realizačního týmu předváděly v Brně velmi dobré výkony a tomu odpovídalo i jejich umístění. V mladších žácích si dokázali vybudovat velmi slušný náskok, ten proměnili v další zlatou medaily. Podobně se vedlo Bohemce i v kategorii starších žáků. Zde sice nebyli tak dominantní jako loni, ale dokázali projít celým turnajem bez ztráty kytičky a zvítězit. „Osobně považuji tuto kategorii za nejsilnější z celého dětského turnaje. Byl vidět krásný florbal se spoustou zajímavých prvků. Jsem sám zvědav, kolik z těchto hráčů uvidíme třeba v juniorské reprezentaci,“ dodává Koubek.

V dorostenkách se nejvíce vedlo valašskému týmu ze Vsetína. Ten prošel, až do finále, kde se mu velmi dařilo a dokázal porazit zahraniční tým Phoenix Fireball SE. „Moc jsem to holkám ze Vsetína přál. Bylo skvělé sledovat celý tento turnaj. Šikovných hráček je spoustu. Škoda, že se nedaří dlouhodobě s dívčími týmy pracovat. Víme o tomto problému, a budeme s ním i nadále pracovat,“ dodává Koubek.

Největší kategorie – dorost a junioři – ovládly týmu Tatranu Střešovice. Tatran dovezl do Brna velmi perspektivní tým, který dokázal své soupeře předčít ve všech základních hráčských dovednostech, kombinaci, a také střelecké potenci. „Tatran tady ukázal, že florbal je tam, jako doma. Blahopřeji a těším se, na jejich další účast,“ uzavírá celý dětský turnaj Koubek.

Turnaj Hummel Open Game pokračuje již od čtvrtka dalším svým pokračováním, tentokrát v dospělácké části. Do Brna se opět sjedou za neoficiálním mistrovstvím ČR v kategorii amatérů nejlepší týmy z celé ČR. V dospělácké kategorii se opět představí týmy jako THE EDGE, nebo BSP Liberta. Těšit se ale můžete i na překvapení – do Brna se dojede podívat i Martin Koutný, s von der Pahlenem a v bráně se jim objeví Lukáš Bábíček. „Je to tak, turnaj bude plný hvězd,“ dodává Koubek.

Předvoj turnaje zaznamená populární Shot and Save. „Letos to bude poslední turnaj v tomto formátu. Máte se na co těšit, protože nás čekají velké změny. Snad se všem budou zamlouvat,“ tajně mlží Wagner.

Celý turnaj můžete sledovat na www.opengame.cz.

Výsledky dětského turnaje HUMMEL OPEN GAME KIDS:
Přípravka BU9

1. místo BLACK ANGELS
2. místo 1. SC WOOW Vítkovice
3. místo TK Hraničář Malonty

Elévové BU11
1. místo 1. SC WOOW Vítkovice
2. místo FBŠ Hattrick Brno Red
3. místo FBC ČPP Software Ostrava

Mladší žákyně BU13
1. místo BLACK ANGELS
2. místo FBS Olomouc mladší žákyně
3. místo Phoenix Fireball SE

Mladší žáci BU13
1. místo Bohemians DDM Praha 7
2. místo FBŠ Kerio Plzeň
3. místo AC Sparta Praha

Starší žáci BU15
1. místo Bohemians DDM Praha 7
2. místo ATU Košice
3. místo itelligence Bulldogs Brno

Dorostenky GU17
1. místo TJ MEZ Vsetín
2. místo Phoenix Fireball SE
3. místo FbŠ Teiwaz

Dorost BU17
1. místo Tatran Střešovice
2. místo Bohemians DDM Praha 7
3. místo TZ Znojmo

Junioři BU19
1. místo Tatran Střešovice
2. místo itelligence Bulldogs Brno
3. místo Sweedland Sokol Valašské Klobouky


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*