Martin Zozulák
14. 3. 2014 Vybavení (1) KOMENTÁŘŮ

Nádobíčko nejlepšího střelce extraligy — LEXX Schweiz NoVibrations

 



Martin Zozulák, levé křídlo Sokola Pardubice, celou sezonu bojoval o přední příčky v kanadském bodování převážně s duem Jendrišák – Ondrušek. Gólový účet Pardubic uzavíral v čase 58:12 a právě tento gól znamenal jeho těsné vítězství v kategorii nejlepší střelec základní části extraligy. Možná k tomu napomohla i exkluzivní florbalka LEXX SCHWEIZ, kterou měl možnost nejlepší střelec vyzkoušet jako vůbec první hráč v Česku!

A nemohl si vynachválit. „Hrálo se mi s ní velice dobře, florbalky LEXX v nové kolekci vyladily některé detaily a musím říct, že vypadají opravdu dobře. Model, se kterým jsem hrál, se jmenuje LEXX SCHWEIZ, tato florbalka je na jedné straně hole zploštělá, což má přispět k tomu, že lépe odolává jakýmkoliv vibracím. Společně s velice atraktivním designem by to mohl být nový hit na florbalovém trhu,“ myslí si Zozulák.

Když člověk vezme do rukou florbalku od různých značek, je potřeba se podívat pod povrch, z čeho je hůl vyrobena. Jak je tomu v tomto případě? Hůl LEXX Schweiz NoVibrations je vyrobena ze 100% japonského 12K karbonu, který je nejmodernějším typem karbonu uvedeném na trh. Velkou předností je právě úžasná lehkost, ta napomáhá lepší ovladatelnosti míčku.

Nejvíc jde poznat tato vlastnost při florbalovém a hokejovém driblingu – hráč cítí míček na holi daleko přirozeněji než u holí ze směsi karbonu a kompozitu. Japonský 12K karbon také zlepšuje přenášení citu z rukou na florbalku zejména při přihrávkách, ty jsou pak přesnější a pro hráče jednodušší. A 12K karbon také způsobuje to, že se míček lépe trefuje v soubojích, zejména pak na bekhendové straně, která je často opomíjena na konkávních čepelích (připomeňme, že centrální žebrování čepele je u tohoto typu prohloubené).

Kevlar pro trvanlivost florbalka

Dalším z podstatných materiálů, obsažených ve florbalce, je kevlar. Díky kevlaru drží japonský 12K karbon pevně u sebe, tzn. že florbalka není křehká, ale zároveň velmi lehká. Kevlar patří mezi drahé materiály a jedna vrstva kevlaru na florbalce stojí asi 100 Kč.

Nový tvar tyče

Značka LEXX se rozhodla v inovacích vsadit na rovné tyče – ty se méně lámou a jsou více univerzální než tyče zahnuté. Hokejka je zploštělá, jak je vidět na obrázku. K čemu je tento typ shaftu dobrý? Když florbalista střílí nebo přihrává, obvykle cítí vibrace, které se mu vracejí do rukou, protože se hokejka prohýbá. Vibrace pak negativně ovlivňují florbalové dovednosti. U této florbalky si můžete být jisti tím, že žádné vibrace neucítíte.

Pravděpodobně všechny florbalisty zajímá, kde jsou florbalky vyráběny. Vězte, že všechny top florbalové značky vyrábějí shafty v Asii, naopak tato hůl má na svém designu hrdě vyznačeno „Made in Switzerland“.

Podrobnější informace o florbalce naleznete na:
http://www.eflorbal.cz/p/15156/florbalova-hokejka-lexx-schweiz-novibrations-re-2-6-15
facebook.com/eflorbal


Autor: Placená reklama



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*