Český reprezentační útočník Tomáš Sladký prolomil střeleckou smůlu, která se ho v SML držela od 6. ledna. Po dlouhém čekání na gól otevřel skóre 3. zápasu finálové série mezi mistrovským Wilerem a Floorball Köniz.
13. 4. 2008 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Sladký pomohl Wileru k vítězství

 



Wiler se chopil vedení už po čtyřech minutách zápasu, kdy se po přihrávce Adriana Zimmermanna prosadil Tomáš Sladký. Köniz ale srovnal. Dvě vteřiny před koncem 1. třetiny byl Wiler zase ve vedení a to již nepustil.

V posledních třech minutách zápasu padlo hned 5 branek. Z toho tři pro své spoluhráče vymyslel Roger Gerber za Köniz připravoval Blomberg pro Antenera. 19 sekund před koncem dokončil drtivou porážku Könizu 7:2 Adrian Schild.

Mistrovský Wiler může již zítra v 15 hodin rozhodnout sérii ve svůj prospěch a získat tak 4. titul tentokrát bez pomoci bratrského dua Matthiase a Christopha Hofbauerových. V opačném případě se 5. zápas 19.4. přesune do Zuchwilu (domácí stadion Wileru).

V ženské nejvyšší švýcarské soutěži získaly hráčky UHC Dietlikonu Triple. To znamená, že vyhrály vše, co se dalo. V lednu ve finské Vantě vyhrály florbalovou ligu mistrů, neboli EuroFloorball Cup. V březnu získaly před úctyhodným publikem 1548 diváků po vítězství nad Piranha Chur švýcarský pohár a dnes udolaly ve finále ženské Swiss Mobiliar League stejného soupeře 3:0 na série. V SML mužů získal „triple“ pouze jediný švýcarský klub a to v roce 2005 SV Wiler – Ersigen.

Výsledek 3. kola finále play-off:

SV WILER ERSIGEN – FLOORBALL KÖNIZ 7:2

stav série: 2:1
Diváci: 1348


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*