Švýcarská nejvyšší soutěž má za sebou další kolo. V něm brali body zejména favorité jednotlivých utkání. Navíc v dresu Rychenbergu řádil český reprezentant Radim Cepek.
28. 10. 2008 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Radim Cepek řádil v dalším kole švýcarské SML

 



Radim Cepek byl hned u sedmi branek svého Rychenberg. Třemi góly a čtyřmi asistencemi pomohl Rychenbergu k drtivému vítězství 11:4 nad Usterem.

Mistrovský Wiler-Ersigen si doma poradil s Aligator Malans. Aligátoři začali velmi svižně a už po osmadvaceti vteřinách otevřeli skóre. Wiler ale do konce první třetiny otočil na 4:1. Malans v závěru ještě snížilo na rozdíl jediného gólu, ale Michael Zürcher zkřížil plány Malans na obrat a Wiler tedy zvítězil 5:3.

Největší střelecká přehlídka byla v Könizu. Domácí nastříleli Churu hned patnáct branek a výrazně si tak vylepšili skóre. Köniz zvítězil hladce 15:3 a udržel si druhé místo o skóre před Tigers Langanu.

Langnau mělo těžšího soupeře než Köniz, a tak byl zápas zajímavý až do konce. GC Zürich vždy dokázal odpovědět na gól Tigers. Až ve třiačtyřicáté minutě rozhodl o vítězství Tigers Aleš Zálesný, který pomohl Langnau dvěma góly a jednou asistencí k vítězství. První bod v sezóně získal i St. Gallen, který doma alespoň remizoval s Grünemattem 3:3.

Na čele tabulky se nic nemění. S šestnácti body je první SV Wiler-Ersigen, který je pronásledován dvojicí Köniz a Langnau. Cepkův Rychenberg se dostal na pozici zajišťující nadstavbu SML. Na spodku tabulky je také vše při starém. St. Gallen s jediným bodem a Uster se třemi body jsou beznadějně posledními.

V tabulce produktivity ale pár změn díky vysokému vítězství Könizu nastalo. Lassi Vänttinen z Wileru byl odsunut až na třetí místo za dvojici Celebsson a Anthener z Könizu. Polepšili si i Češi. Vojtěch Skalík z Rychenbergu a Aleš Zálesný z Langnau jsou se šestnácti body na pátém a šestém místě. Radim Cepek je o bod za nimi na sedmém místě.

Výsledkový servis 6. kola:

HC Rychenberg – UHC Uster 11:4

GC Zürich – Tigers Langnau 3:5

UHC WaSa – UHC Grünenmatt 3:3 pp.
SV Wiler-Ersigen – Alligator Malans 5:3

Floorball Köniz – Chur Unihockey 15:3

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*