Do čela švýcarské elitní florbalové soutěže se dostal Floorball Köniz, který je o skóre před Tigers Langnau, jenž v první třetině sedmého kola nejvyšší švýcarské soutěže takřka vymazalo mistrovský Wiler.
11. 11. 2008 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Simon Stucki smetl Wiler-Ersigen

 



Wiler-Ersigen jistě dlouho nezapomene na prvních dvanáct minut zápasu proti Tigers Langnau. V páté minutě započal hororovou třetinu pro Wiler gólem z přesilové hry Lüthi. Poté třikrát vystřelil Simon Stucki a bylo to rázem 4:0. Z další přesilové hry se opět trefil kanonýr Langnau Stucki. Za stavu 5:0 se Wiler vzpamatoval ale i tak první třetinu prohrál 2:7. Ve druhé třetině Wiler zatlačil soupeře a snížil na 4:7, Langnau si ale závěrečnou třetinu pohlídalo a zvítězilo 8:4. Wiler byl poražen v základní hrací době SML téměř po roce. Naposledy prohrál 17. 11. 2007 na domácí půdě proti Alligator Malans.

Köniz se po výhře 7:4 nad předposledním Usterem mohl radovat z posunu na první příčku tabulky švýcarské ligy. GC Zürich se o body musel poprat více. Proti Chur prohrával v polovině zápasu 0:2. Zürich ale srovnal na 2:2 a ve druhé minutě prodloužení dokonal obrat na 3:2.

Velké překvapení se zrodilo v Maienfeld, kde domácí Alligator Malans nestačili na nováčka UHC Waldkirch-St. Gallen. Ten vedl po čtvrt hodině hry 2:0, ale za další čtvrthodinku Malans otočilo na 4:2. Přesto St. Gallen dokázal v poslední třetině otočit zápas a zvítězil 5:4.

Že se Rychenbergu blýská na lepší časy, se ukázalo i v sedmém kole SML. Rychenberg opět zvítězil, tentokrát 4:2 nad Grünemattem.

Do čela průběžného pořadí SML se dostal Köniz, který je jen díky lepšímu skóre před Tigers Langnau. O dva body za nimi je Wiler-Ersigen. Na opačném konci tabulky se nachází UHC Uster. UHC WaSa je předposlední, a to díky vítězství nad Malans.

V tabulce produktivity zůstává v čele dvojice Antener – Celebsson z Könizu, třetí je Lassi Vänttinen z Wileru. Nejlepším Čechem je Vojtěch Skalík z Rychenbergu, který je s šestnácti body pátý.

Výsledky 7. kola SML:

Tigers Langnau – SV Wiler-Ersigen 8:4
UHC Uster – Floorball Köniz 4:7

Chur Unihockey – GC Zürich 2:3 pp.
Alligator Malans – UHC WaSa 4:5
UHC Grünenmatt – HC Rychenberg 2:4


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*