SV Wiler-Ersigen zničil UHC Grünematt a vede tabulku už o pět bodů. Köniz přejel Tigers Langnau a přiblížil se k němu na na body. Ke špičce se také přiblížili hráči Aligator Malans. Tak vypadá ve zkratce vývoj švýcarské elitní soutěže po čtrnáctém kole.
13. 1. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler-Ersigen zničil Grünematt

 



Floorball Köniz si překvapivě jednoduše poradil s Tigers Langnau, když ho potupně deklasoval 12:6. První formace Könizu Antener-Celebsson-Wanner si vytvořila již na začátku zápasu náskok. Od té doby si Köniz udržoval minimálně dvoubrankové vedení, které ve druhé polovině zápasu zvýšil na 10:4 a poté na konečných 12:6.

SV Wiler–Ersigen opět uštědřil soupeři dvoucifernou porážku. Tentokrát si čtrnáct gólu ve své brance vylovil Grünematt. Ten sice ještě po první třetině držel nadějný stav 1:1, ale ihned od začátku druhého dějství mu zmizely všechny naděje. Wiler soupeře přehrával rozdílem několika tříd a devět vstřelených branek ve druhé třetině ukazuje jeho útočnou sílu. V poslední třetině Wiler ještě zvýšil na zdrcujících 14:2.

Aligator Malans rozdrtili GC Zürich a přiblížili se tak ke špičce. V tomto zápase rozhodla první třetina, kde si hráči Malans vytvořili šestibrankové vedení. Ve zbývajících třetinách stačilo držet tento rozdíl, což se Aligátorům povedlo a mohli se tak radovat z výhry 11:4.

Rychenberg utnul dobré výsledky UHC WaSy a porazil ji bez problémů 9:1. Naopak UHC Uster opět prohrál, tentokrát 2:4 s Chur Unihockey.

Na čele je nyní s luxusním pětibodovým náskokem Wiler-Ersigen, za ním v pětibodové skupince je trojice Tigers Langnau, Floorball Köniz a Aligator Malans. Na druhém konci tabulky zůstává beznadějně Uster, který je deset bodů za UHC WaSou.

Na špici tabulky produktivity zůstává Aleš Zálesný z Tigers Langnau, čtyři body za ním je Emanuel Antener z Könizu a o další bod zpět Lassi Vänttinen z Wileru.

Výsledky 14. kola SML:

Floorball Köniz – Tigers Langnau 12:6

SV Wiler – Ersigen – UHC Grünematt 14:2
Aligator Malans – GC Zürich 11:4
HC Rychenberg Winterthur – UHC WaSa 9:1
UHC Uster – Chur Unihockey 2:4

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*