O víkendu se ve Švýcarsku opět hrály dvě kola najednou, tentokrát to byly dvě poslední kola základní části nejvyšší tamní soutěže. Mistrovský SV Wiler-Ersigen vyhrál základní část SML s úctyhodným osmibodovým náskokem před dvojicí Floorball Köniz a Tigers Langnau.
27. 1. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Ve Švýcarsku za sebou mají základní část

 



Wiler měl tento víkend oproti minulému snadné soupeře. V sobotu porazil urputně bojující Chur 5:3. Chur poté prohrál i druhý zápas 4:5 s UHC WaSou a bude hrát o udržení. Ve druhém zápase Wiler hrál s nejhorším týmem letošní SML, tedy s Usterem. Wiler podle očekávání zvítězil 8:4. Uster prohrál i svůj sobotní duel s GC Zürich a se třemi body je jednoznačně poslední, na předposlední Grünematt ztrácí dvanáct bodů.

Druhým týmem po základní části SML je Floorball Köniz. V prvním zápase deklasoval Cepkův Rychenberg 10:2, ale ve druhém zápase se trápil s GC Zürich. Zürich musel hrát naplno, protože bojoval s Chur o postup do nadstavby. Nakonec díky prohře Chur 5:4 s UHC WaSou mu stačila i prohra v prodloužení.

Tigers Langnau je po základní části třetí, má ale stejný počet bodů jako Köniz. V sobotním zápase si poradil s UHC WaSou, vyhrál 8:5. V nedělním utkání porazil 5:3 Grünematt.

Čtvrtým týmem po základní části je Aligator Malns. Malans si upevnilo svoji čtvrtou pozici díky dvěma výhrám. Nejprve zvítězilo 9:3 nad Grünemattem a poté 6:3 nad Rychenbergem.

Nejproduktivnějším hráčem švýcarské nejvyšší soutěže se stal Emanuel Antener z Könizu s šestapadesáti body za jednatřicet branek a pětadvacet asistencí. Aleš Zálesný z Tigers je druhý s devětačtyřiceti body. Třetím a čtvrtým nejproduktivnějším mužem SML je s šestačtyřiceti body Johan Anderson z Malans a Lassi Vänttinen z Wileru.

Výsledky 17. kola:
UHC Grünenmatt – Alligator Malans 3 : 9
Tigers Langnau – UHC WaSa 8 : 5

Floorball Köniz – HC Rychenberg 10: 2
UHC Uster – GC Zürich 3 : 7
Chur Unihockey – SV Wiler-Ersigen 3 : 5

Výsledky 18. kola:
SV Wiler-Ersigen – UHC Uster 8 : 4
GC Zürich – Floorball Köniz 6 : 7
UHC Grünenmatt – Tigers Langnau 3 : 5
HC Rychenberg – Alligator Malans 3 : 6
UHC WaSa – Chur Unihockey 5 : 4


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*