Poslední kolo nadstavby SML už nemohlo změnit dvojice pro play-off. Wiler získal dohromady se základní částí SML neuvěřitelných šedesát bodů z možných devětašedesáti a zůstal tak pouhý bod za svým rekordem z roku 2005, kdy měl bodů jednašedesát.
3. 3. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler zůstal jen bod za rekordem

 



Wiler se utkal v posledním kole s Rychenbergem. V první třetině si vytvořil lehký náskok. Zdrcující byla až druhá třetina, kde Wiler zvýšil z 1:2 na 1:6. V poslední třetině dvojice Cepek a Heller z Rychenbergu zkorigovala na konečných 4:7.

Dramatičtější utkání se odehrálo v Biglenu. Domácí Tigers vyzvalo Aligator Malans.
Zpočátku Tigers soupeře přehrávalo a vytvořilo si náskok tří branek. V poslední třetině ale hráči Malans zabrali a srovnali na 7:7. Utkání tedy rozluštilo až prodloužení, které ve druhé minutě rozhodl Burkhalter.

Köniz si zase s chutí zastřílel proti GC Zürich. První třetinu musel ale dokonce dotahovat a odejít do šaten za stavu 2:2. Obě následující třetiny ale Köniz vyhrál 3:0, a tak se mohl radovat z vítězství 8:2.

Ve hře o udržení se ale stále hrálo o to, nesestoupit do baráže. Grünematt se zachránil celkem bez problémů, když porazil 6:2 Chur a 7:2 Uster. Ten naopak neměl o co hrát, protože s obrovským bodovým propadem bylo již dříve jisté, že půjde do baráže z posledního místa. Přesto se výraznou měrou zasloužil o záchranu Chur. Porazil totiž UHC WaSu.

Ve druhém zápase mezi Chur a WaSou šlo o vše. Kdo by prohrál, šel by do baráže. Utkání bylo rozhodnuto až v prodloužení. Radovat se mohl Chur, který ve čtvrté minutě prodloužení vstřelil nejdůležitější branku hry o udržení.

5. kolo nadstavby SML:
HC Rychenberg vs. SV Wiler – Ersigen – 4:7
Floorball Köniz vs. GC Zürich – 8:2
Tigers Langnau vs. Aligator Malans – 8:7 pp.

4. a 5. kolo hry o udržení:
Chur Unihockey vs. UHC Grünenmatt – 2:6

UHC Uster vs. UHC WaSa – 6:3
UHC WaSa vs. Chur Unihockey – 5:6 pp.
UHC Grünenmatt vs. UHC Uster – 7:3

Foto: www.svwe.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*