V posledních letech už bývá zvykem, že finalisté Švýcarského poháru bojují ve finále SML o titul. A ani letos nic nenasvědčuje tomu, že by to mělo být jinak. Jak obhájce SV Wiler–Ersigen, tak i vítěz Švýcarského poháru Tigers Langnau jsou jeden zápas od finále. Oba celky svá první dvě utkání zvládly a vedou 2:0 na série.
17. 3. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler s Tigers mají našlápnuto do finále

 



Wiler v prvním utkání play-off nedal soupeři šanci. Většinu zápasu ho tlačil a budoval si postupně větší a větší náskok. Na začátku třetí třetiny zvyšoval Vänttinen již na 4:0 pro Wiler a Malans si muselo vzít oddechový čas. Aligator Malans se snažilo Wiler ještě potrápit a ten se ke konci utkání dostal několikrát do oslabení, což vedlo ke zkorigování na konečných 6:3.

Druhé utkání se hrálo na hřišti Malans. Tentokrát Malans začalo mnohem lépe a po první třetině si vytvořilo dvoubrankové vedení. Dokonce se mu povedlo získat vedení 3:0, ale na to Wiler velmi rychle odpověděl. Ve třetí třetině se Malans dostalo pod tlak a Wiler tak vyrovnal na 4:4. Opatrné prodloužení gól nepřineslo a tak přišly na řadu nájezdy.

Malans se trefilo pouze z prvního samostatného nájezdu, naopak Wiler proměnil všechny čtyři. Rozhodující nájezd vstřelil Simon Bichsel.

Tigers Langnau je nyní ve formě a Köniz dvakrát bez potíží porazilo. V první třetině prvního zápasu se Aleš Zálesný jedním gólem a jednou asistencí postaral o vedení Tigers 2:1. Markus Gerber dvěma góly ve druhé třetině zvýšil vedení, ale přesto se Könizu v poslední třetině povedlo srovnat na 4:4. Tigers si ale náskok o tři branky vzalo zpět a zvítězilo tak 7:4.

Druhý zápas měl podobný ráz. Tigers si vybudovalo vedení 4:2, ale Köniz srovnal. Stav 7:4 se v tomto utkání objevil už na začátku třetí třetiny, a tak Langnau navýšilo na 9:5. V závěru třetiny došlo už jen na zkorigování na konečných 10:6. Tigers Langnau se, stejně jako Wiler Ersigen, ujalo vedení 2:0 na série. Příští sobotu již může rozhodnout o své účasti ve finále nejvyšší švýcarské soutěže.

V barážových utkání se příští týden utká UHC WaSa s UHC Thun (NLB) a UHC Uster s Lok Reinach (NLB).

Výsledkový servis:

SV Wiler-Ersigen – Aligator Malans UHC 2:0 (6:3, 5:4 sn.)
Tigers Langnau – Floorball Köniz 2:0 (7:4; 10:6)

Foto: www.unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*