Jak jsme minule psali, tak se i stalo. Finalisté Swiss Mobiliar League jsou stejní jako finalisté Švýcarského poháru, tedy mistrovský Wiler Ersigen a vítěz švýcarského Poháru Tigers Langnau.
24. 3. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler s Tigers jsou finále

 



Pouhá tři utkání stačila Wileru na to, aby rozhodl o své účasti ve finále SML. Wiler se ve třetím utkání dostal rychle do vedení, které navýšil na 3:0. Malans pak sice snížilo na 3:1, ale Wiler kontroloval hru. Poslední naději vykřesal až Capatt při power-play a následném vyloučení Vänttinena v poslední minutě utkání. Wiler ale vedení 3:2 udržel a mohl se tak jako první radovat z účasti ve finále SML. Pro Wiler je to už poosmé za sebou, z předchozích pěti účastí získal čtyři tituly.

Soupeřem Wileru bude Tigers Langnau. To muselo o finále bojovat ve čtyřech zápasech. V sobotním utkání totiž podlehlo na domácím hřišti Könizu 2:5, když nedokázalo využít přesilovky. Jejich soupeř naopak z přesilovek trestal, a tak odvrátil konec sezony.

Druhé utkání bylo dramatičtější. Köniz hrál ze začátku velmi účinně a poodskočil Tigers o tři branky. Ve druhé polovině zápasu ale Langnau nabralo druhý dech a do konce prostřední části snížilo na rozdíl jediné branky. Ve třetí třetině Tigers vyrovnalo na 5:5 a v sedmé minutě prodloužení poslal Tigers do finále SML Olli Oilinki.

Lok Reinach podlehl v prvním utkání baráže Usteru 1:5, ve druhém utkání ale zvítězil v prodloužení 4:3 a stav v sérii je tedy vyrovnaný 1:1. Druhý celek snažící se dostat do nejvyšší švýcarské soutěže UHC Thun dvakrát prohrál. UHC WaSa zvítězila 5:3 a 9:4.

Výsledkový servis:

Play off SML:
SV Wiler – Ersigen – UHC Aligator Malans 3:2
(konečný stav série: 3:0, do finále SML postupuje Wiler)

Tigers Langnau – Floorball Köniz 2:5
Floorball Köniz – Tigers Langnau 5:6 pp.
(konečný stav série: 3:1, do finále SML postupuje Tigers)

baráž o SML:
UHC Thun – UHC WaSa 3:5

UHC WaSa – UHC Thun 9:4
(stav série: 0:2 pro UHC WaSa)

UHC Lok Reinach – UHC Uster 1:5
UHC Uster – UHC Lok Reinach 4:3 pp.
(stav série: 1:1)

Foto: www.unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*