Dvěma zápasy o uplynulém víkendu odstartovalo finále švýcarské nejvyšší soutěže SML. Týmy SV Wiler-Ersigen i Tigers Langnau doma zvítězily. Stav série je tedy vyrovnaná 1:1.
7. 4. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Finále se rozjelo i ve Švýcarsku

 



V prvním zápase se radoval Wiler. Před 1275. diváky zdolal Tigers 4:3. Tigers se po deseti minutách hry dostalo do vedení zásluhou Mühlethalera, Wiler ale třemi góly do konce první třetiny otočil vývoj zápasu.

Ve druhé třetině navyšoval Fankhauser již na 4:1 pro domácí Wiler. Tigers poté ale dvakrát snížilo a Wiler se musel o své vedení bát až do konce. Wiler nakonec vedení udržel a zvítězil tak 4:3.

Druhé utkání se hrálo dokonce před 1630. diváky a bylo se na co dívat. Jako první se trefil Vänttinen z Wileru. Netrvalo to ani dvě minuty a Liechti vyrovnal, to se ale nelíbilo Vänttinenovi a za necelé tři minutky Wiler opět vedl o gól. Ve dvojnásobné přesilovce ale Mühlethaler vyrovnal a dvě vteřiny po návratu Zürchera z trestné lavice vstřelil gól Aleš Zálesný. Mendelin ale dvěma góly před první sirénou opět přetáhl vedení na stranu Wileru.

V polovině zápasu nastal rozhodující moment. Tigers během 133 sekund vstřelilo tři branky a přebralo iniciativu. Wiler sice snížil na 6:5, ale v závěrečné třetině si Tigers pohlídalo vítězství a Wiler nakonec prohrál 5:9.

Výsledkový servis:
Stav série: 1:1

SV Wiler–Ersigen vs. Tigers Langnau 4:3
Branky: Wittwer, Zimmermann, Krähenbühl, Fankhauser – Mühlethaler, M.Gerber, Oilinki.
Diváci: 1275

Tigers Langnau vs. SV Wiler–Ersigen 9:5
Branky: Vänttinen 2, Fankhauser 2, Mendelin – Liechti, Mühlethaler 2, Zalesny, Lüthi, Stucki 2, Burkhalter, Lehti.
Diváci: 1630

Foto: www.unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*