Nejen u nás, ale i ve Švýcarsku se nyní hraje finále tamní ligy. I po tomto víkendu zůstává vše otevřené. Stav série mezi Wilerem a Tigers je stejně jako u nás nerozhodný 2:2.
15. 4. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Ve Švýcarsku se jde také do pátého zápasu

 



V prvním utkání začal lépe Wiler. Již po dvou minutách vstřelil branku Roger Gerber, ale jako by v této sezoně bylo pravidlem, že když vyhraje Tigers, tak klíčovým momentem je vstřelení několika branek za Streitova záda během krátkého časového rozmezí.

A opravdu se tak stalo. Tři branky Tigers během třech minut uprostřed první třetiny byly pro Wiler zdrcující, navíc Tigers do konce třetiny zvýšilo na 1:4. Ve druhé třetině Langau kontrolovalo hru a Wiler snížil jen na rozdíl dvou branek. Na začátku třetí třetiny si Wiler dal vlastní branku a Tigers využilo přesilovku, přesto se Wiler nevzdal a bojoval až do konce. Tigers ale dopustilo zkorigování jen na 4:6 a mohlo se radovat z vedení v sérii 2:1.

Druhé utkání začalo velmi defenzivně. Wiler měl více ze hry, ale nikam nespěchal a čekal na chybu soupeře. První branku vstřelil za Wiler Fankhauser až na začátku druhé třetiny. Při dalším střídaní se opět trefil Fankhauser a Wiler vedl už o dvě branky. Za dalších deset minut zvyšoval Vänttinen na 0:3.

Ve třetí třetině se trenér Tigers Philippe Soutter snažil zamícháním v sestavě udělat něco s nepříznivým stavem, ale Wiler hrál dál svojí hru a Vänttinen zvýšil na 0:4. V závěru sice Tigers vstřelilo jednu branku, ale poslední slovo si vzal Wallgren, který do prázdné branky stanovil výsledek čtvrtého utkání 5:1 pro Wiler Ersigen.

Rozhodující páté utkání je na programu v sobotu 18.4.

Mistrem pro sezonu 2008/09 kategorie Swiss Mobiliar League – ženy se stává UHC Dietlikon, který porazil Red Ants 3:1 na zápasy. Dietlikon je mistrem počtvrté za sebou a popáté v historii ženské nejvyšší švýcarské soutěže.

Výsledkový servis:
Stav série 2:2

SV Wiler–Ersigen vs. Tigers Langnau – 4:6
Branky: R.Gerber 2, vlastní gól Held, Vänttinen, Krähenbühl – Zálesný, M.Gerber, Pergelius, Mühlethaler, Stucki.
Diváků: 1950

Tigers Langnau vs. SV Wiler–Ersigen – 1:5
Branky: M.Gerber – Fankhauser 2, Vänttinen 2, Wallgren.
Diváků: 2040

Foto: www.unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*