O tomto víkendu začaly hned tři ze čtyř nejlepších lig světa. Vedle české Fortuna extraligy a švédské Superligy také švýcarská Swiss Mobiliar League. Favorité si počínali na jedničku a nedopustili žádné výraznější překvapení.
22. 9. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Plné obrátky nabrala i švýcarská SML

 



První kolo přineslo souboj mistra s nováčkem. Švýcarský šampion SV Wiler–Ersigen nedával Lok Reinachu mnoho prostoru. Již po padesáti vteřinách se radoval Krähenbühl a Wiler se ujal vedení. Reinach na tuto branku ještě dokázal odpovědět, poté ale udeřili postupně Flury, Mutti, Hirschi a po první přestávce také Matthias a Christoph Hofbauerovi, kteří se po dvouletém angažmá ve švédském IBK Dalen vrátili do Wileru. Za stavu 6:1 bylo prakticky rozhodnuto. Wiler kontroloval hru, přesto se i díky přesilovce Reinach přiblížil na rozdíl tří branek. Poslední trefu zápasu zařídil Wileru Christoph Hofbauer a zápas tak skončil 7:3

V zápase Könizu s UHC WaSou se nijak negativně neprojevily odchody, například ostrostřelce Emanuela Antenera, který odešel do stockholmského AIK. Na úvodní trefu WaSy reagoval dvěma góly švédský kanonýr Daniel Calebsson. Když Tomáš Sladký přihrával Matthisovi, který snižoval na 3:5, byla ještě šance na obrat. O necelou minutu později si ale mužstvo UHC WaSa dalo vlastní branku a poté skóre rostlo až ke konečnému 10:3 ve prospěch Könizu.

Vicemistr z Langnau také nezklamal a porazil Winterthur. Cepkův Rychenberg už na Czech Open naznačil, že ve Švýcarsku bude chtít hrát o play off. Tigers Langnau má ale Aleše Zálesného, který gólem a třemi přihrávkami přispěl k výhře Tigers 8:5.

Slibnou sezonu si přejí i Aligator Malans a GC Zürich, kteří posílili. Do Malans se vrátil Esa Jussila a do GC Zürich přišli Patrik Lundström a Alexander Boden. Malans si v úvodu zápasu vytvořilo dvoubrankový náskok, ale ten Zürich na začátku třetí třetiny smazal. Poté ale přišla řada zase na Malans a Lüthi opět vrátil dvoubrankové vedení na stranu Malans. V závěru utkání na 6:3 pro Malans upravil ještě Vetsch.

Drama s prodloužením se odehrálo v Chur, který přivítal Grünematt. Na Frejdův a Sikorův gól reagoval Studer a dvěma brankami také Kari Juhani Koskelainen. Poté otočil zase Grünematt na 4:3. Koskelainen ale patnáct vteřin před koncem vyrovnal a Adank ve druhé minutě prodloužení vybojoval dva body pro Chur.

Výsledkový servis 1. Kola SML:
GC Zürich – Alligator Malans 3 : 6
Floorball Köniz – UHC WaSa 10 : 3
Tigers Langnau – HC Rychenberg 8 : 5

UHC Lok Reinach – SV Wiler-Ersigen 3 : 7
Chur Unihockey – UHC Grünenmatt 5 : 4 p.

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*