Tento víkend byly odehrány hned dvě kola švýcarské nejvyšší soutěže. Velmi úspěšný víkend zažili hráči Alligators Malans, kteří zvládli oba duely se silnými soupeři. Také mistrovský Wiler zvládl obě utkání a je v čele tabulky o skóre před Malans.
29. 9. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Ve Švýcarsku se odehrály další dvě kola

 



Köniz po prvním vysokém vítězství nad UHC WaSa nestačil na Alligator Malans. Danuser v páté minutě poslal Köniz do vedení, ale do konce první třetiny srovnal Lüthi na 1:1. Ve druhé třetině Ostřanský přihrával Dominionimu a Malans otočilo na 2:1. Ve třetí třetině pečetil vítězství ve spolupráci s Esou Jussilou Martin Ostřanský a definitivní tečkou byl Dominiův druhý gól pár sekund před koncem třetí třetiny.

Malans v zápase s Tigers Langau sice třikrát dotahovalo, ale díky výbornému závěrečnému tlaku strhlo vítězství na svojí stranu. Nejprve minutu a půl před koncem třetí třetiny vyrovnal Peter Riederer na 3:3. Malans v tlaku pokračovalo i poslední minutu, a to se vyplatilo. Pouhých pět vteřin před koncem zajistil výhru Malans Sandro Dominioni.

Mistrovskému Wiler-Ersigen opět stačila polovina zápasu na rozhodnutí. Po gólu Patricka Mendelina, Christopha Hofbauera a dvou zásazích Rogera Gerbera vedl Wiler nad Chur Unihockey 4:0 po první třetině. Na začátku druhé třetiny byl na pět minut vyloučen hráč Chur Jan Binggeli. Pětiminutovou přesilovku využil Michael Zürcher a poté také Matthias Hofbauer. Stav 6:0 vydržel až do konce druhé třetiny. Ve třetí třetině došlo na zkorigování na konečných 7:3. Wiler je o skóre před Malans v čele tabulky.

I ve třetím utkání Wiler rozhodl již na začátku. V osmé minutě otevřel skóre Roger Gerber, v poslední minutě první třetiny zvýšil Kevin Steffen a v polovině zápasu přidával třetí branku Wileru Fabio Mutti. Poté sice snížil Samuel Schneiter, ale Wiler přidal další tři branky a zvítězil 6:1.

Favoritem, který musel bojovat až do posledních vteřin je Tigers Langnau. UHC WaSa již na začátku druhé minuty první třetiny slavila vstřelenou branku. V osmé minutě ale vyrovnal Burkhalter a na začátku druhé třetiny otočil na 1:2 Markus Gerber. Na 3:2 pro UHC WaSa zvrátil hru Hans Mathis a po asistenci Tomáše Sladkého Roman Wick. Aby zvratů nebylo málo, tak další obrat Tigers v podobě branek zařídili Wyss, Gerber a Burkhalter. Ale necelé dvě minuty před koncem snižoval Eriksen na rozdíl jediné branky. Tigers ale další zvrat nedopustilo a zvítězilo 6:5.

UHC Grünematt zvládl zápas s GC Zürich a po výhře 4:3 získal tři body. GC Zürich nezvládl ani druhý zápas. První dvě třetiny držel s Könizem krok, ale pět branek v té poslední znamenalo prohru Zürichu 3:7. V zápase mezi Rychenbergem a Lok Reinachem se radovali hosté. Lok Reinach zvítězil 5:4. Velmi dobře rozehrál Lok Reinach i další zápas. Nad UHC WaSou si vytvořil dvoubrankový náskok, ale v posledních minutách třetí třetiny o něj přišel a v prodloužení se radovali hráči UHC WaSa. Chur si po prohře s Wilerem spravilo chuť na Rychenbergu, který porazilo 6:3.

Výsledky 2. kola SML:
SV Wiler-Ersigen – Chur Unihockey 7:3

Alligator Malans – Floorball Köniz 4:1
UHC WaSa – Tigers Langnau 5:6
UHC Grünenmatt – GC Zürich 4:3
HC Rychenberg – Lok Reinach 4:5

Výsledky 3. kola SML:
Tigers Langnau – Alligator Malans 3:4
Chur Unihockey – HC Rychenberg 6:3

Floorball Köniz – GC Zürich 7:3
Lok Reinach – UHC WaSa 3:4 p
UHC Grünenmatt – SV Wiler-Ersigen 1:6

Foto: Burri André (Unihockey.ch)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*