Švýcarská nejvyšší soutěž má za sebou další kolo. Jako velký suverén se tváří mistrovský Wiler-Ersigen, který ani na pátý pokus nenašel přemožitele a zvítězil s čistým kontem.
14. 10. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler s Malans jsou stále bez prohry, GC Zürich má první body

 



Mistrovský SV Wiler-Ersigen odehrál poslední ligové utkání před odjezdem do dánského Frederikshavnu. Své utkání s Rychenbergem rozhodl opět brzy. Vítěznou branku vstřelil již v jedenácté minutě Joel Krähenbühl. Ve druhé třetině zafungovala spolupráce bratrů Hofbauerových a Fabia Muttiho a Wiler vedl 3:0. Ve třetí třetině upravil na 4:0 Michael Zürcher.

Chur marně dotahoval proti Malans. Po brzkých dvou brankách Martina Ostřanského a Alaina Wydera vedli Alligator Malans 2:0 a své vedení už nepustili. Na začátku druhé třetiny navýšili dokonce na 4:1, ale Chur utkání zdramatizoval, když snížil na 3:4. Malans opět odskočilo, ale minutu před koncem snížil Kari Juhani Koskelainen na 5:6. Tento stav už vydržel až do konce utkání a Malans zůstává s Wilerem-Ersigen v čele tabulky s plným počtem bodů.

Papírově silný klub GC Zürich měl po čtyřech kolech SML v kolonce s body nulu. Proti Tigers Langnau se mu ale podařilo získat všechny tři. GC Zürich začal dobře, dostal se do vedení 3:0, poté ale Lüthi, Zálesný a Gerber snížili na 3:4. Spolupráce Lundström –Bodén z Dalenu zafungovala včas a opět navýšila vedení na rozdíl tří branek. Stav 6:3 vydržel až do konce.

Ani tříbrankové vedení nestačilo UHC WaSe na vítězství. Po brankách Romana Wicka, Tomáše Sladkého a Andrease Pfistera přitom vedla nad Grünemattem 3:0. Grünematt ve třetí třetině vyrovnal a v prodloužení rozhodl o svém vítězství 4:3.

Köniz může být rád za Daniela Calebssona, který gólem a třemi nahrávkami výrazně pomohl Könizu k těsnému vítězství 6:5 nad Lok Reinachem.

V čele tabulky je s plným počtem patnácti bodů SV Wiler–Ersigen, o skóre za ním je UHC Alligator Malans. Tři body za nimi se nachází Floorball Köniz s dvanácti body. Poslední je GC Zürich, HC Rychenberg Winterthur a UHC WaSa s třemi body.

Výsledky 5. kola SML:
SV Wiler-Ersigen – HC Rychenberg 4:0

Lok Reinach – Floorball Köniz 5:6
UHC Grünenmatt – UHC WaSa 4:3 pp.
Chur Unihockey – Alligator Malans 5:6
Tigers Langnau – GC Zürich 3:6

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*