V sedmém kole švýcarské SML na sebe narazily dva týmy, které zatím neztratily ani bod. Tahák kola se však stal jasnou záležitostí třetího celku nedávno skončeného EuroFloorball Cup 2009.
27. 10. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Hofbauer táhne Wiler k obhajobě

 



Šlágr mezi Wilerem a Malans rozhodně neprobíhal podle očekávání. Utkání bylo lahůdkou pro oko diváka, přineslo patnáct branek. Wiler už ve čtvrté minutě vstřelil první branku, na kterou ještě Malans dokázalo odpovědět. Wiler si ale do konce první třetiny stačil vytvořit tříbrankový náskok.

Po brance Matthiase Hofbauera na 5:1 se ještě Lüthi snažil vrátit Alligators zpět do hry, spolupráce bratrů Hofbauerových a Joela Krähenbühla ale znamenala vedení 7:2. Nakonec Wiler zvítězil vysoko 11:4 a zůstává jediným neporaženým týmem SML a s plným bodovým ziskem je v čele švýcarské nejvyšší soutěže.

Loňský finalista a tým který dokázal hrát s Wilerem vyrovnanou a napínavou finálovou sérii se letos trápí. Ze sedmi zápasů má pouze devět bodů, a to například ještě nehrál se suverénním Wilerem. Tentokrát sebralo všechny body Tigers Langnau Chur.

UHC WaSa poprvé zvítězila v základní hrací době. Jedinou branku proti HC Rychenbergu Winterthur v první třetině zařídil Hans Mathis. Ve druhé třetině padla také jen jedna branka, tentokrát ale do sítě UHC WaSy, trefoval se Cornel Koller. Stejný hráč na začátku třetí třetiny otočil na 2:1 pro HC Rychenberg. Dále už se trefovali jen hráči UHC WaSy, na 2:2 vyrovnal Tomáš Sladký, poté se trefil Lukas Hess a v poslední minutě zápasu upravil na konečných 4:2 pro UHC WaSu střelec první branky Hans Mathis.

Dramatické utkání se odehrálo na hřišti UHC Grünematt, kam přijel Floorball Köniz. Vyrovnaný duel rozhodoval až v prodloužení Nino Wälti, Köniz tedy zvítězil 4:3.

Poslední tým švýcarské SML Lok Reinach přivítal GC Zürich, kterému se zatím moc nedaří. Toto utkání ale Zürich rozhodl ve svůj prospěch. Již v první třetině si hosté vytvořili dvoubrankový náskok, který už nepustili, naopak ho navýšili na konečných 6:2.

Tabulku vede mistrovský SV Wiler–Ersigen s osmnácti body, který jako jediný neztratil ani bod. Stejný počet bodů má i Alligator Malans. O bod zpět je Floorball Köniz. Na opačném konci tabulky je Lok Reinach se čtyřmi body, o bod před ním je HC Rychenberg Winterthur.

Výsledky 7. kola SML:

Chur Unihockey – Tigers Langnau 8:6

Lok Reinach – GC Zürich 2:6
HC Rychenberg – UHC WaSa 2:4
SV Wiler-Ersigen – Alligator Malans 11:4

UHC Grünenmatt – Floorball Köniz 3:4 pp.

Foto: www.efc2009.org


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*