Polovina švýcarské ligy je za námi, o víkendu se hrálo už její deváté kolo. Wiler porazil Tigers, Alligator i Köniz také splnili roli favorita. Dá se tedy tvrdit, že ve Švýcarsku běželo vše podle plánu.
24. 11. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Vedení Könizu málem nestačilo

 



Rychenberg v utkání proti Könizu začal velice špatně, čtyři obdržené branky v první třetině Rychenberg srazily a ve druhé třetině to nebylo o mnoho lepší. Daniel Calebsson nahrával svým spoluhráčům na branky a na světelné tabuli svítilo skóre 6:0 pro Köniz. Třetí třetina začala pro Rychenberg velice dobře, během dvou minut snížil na 2:6 a až nyní přišla na řadu nakonec vítězná branka Nina Wältiho. Rychenberg byl od té doby lepší a podařilo se mu snížit až na rozdíl jediné branky. Poslední vteřiny už ale Köniz zvládl a zvítězil 7:6.

Suverénní Wiler Ersigen přivítal ve sportovní hale Grossmatt Kirchberg trápící se Tigers Langnau. Wiler se dostal po brankách Dava Wittwera, Rogera Gerbera a Matthiase Hofbauera velmi rychle do vedení 3:0, Tigers se ale nevzdalo, vzalo si oddechový čas a Rolf Lüthi do konce první třetiny snížil na 1:3. Na začátku druhé třetiny Markus Gerber snížil na rozdíl jediné branky, poté dal každý z týmů po jedné brance. Ve třetí části Wiler poodskočil opět na rozdíl třech branek, ale i nyní se Langnau podařilo snížit. Navíc se ale hráči Langnau nezmohli, Michael Zürcher proto definitivní tečkou za utkáním stanovil konečný stav 7:5 pro Wiler.

Alligator Malans si poradilo s UHC WaSou. Již první třetina, ve které domácí Malans zvítězilo 5:1 rozhodla. Malans si zastřílelo i ve zbývajících třetinách a zvítězilo 9:1.

Spousta branek padalo také v Chur, kde domácí přivítali GC Zürich. Chur letos zažívá výborný začátek sezony, přesto finští bojovníci v Chur na ty švédské v GC Zürich nestačili. Rozhodla první třetina, ve které si Zürich vytvořil čtyřbrankový náskok. V dalších třetinách padl stejný počet branek na obou stranách a GC Zürich tak zvítězil 9:5.

Nejvíce branek padlo ale v Sumiswaldu, kde domácí Grünematt přejel Lok Reinach 11:6 i přes nepříznivý stav po první třetině. Rozhodla zejména ta druhá, kterou Grünematt vyhrál 5:0.

V čele tabulky je s plným bodovým ziskem Wiler Ersigen, druhé Alligator Malans je o bod před Könizem. Na druhém konci tabulky je UHC WaSa dva body před posledním Lok Reinachem.

Výsledky 9. kola SML:

Alligator Malans – UHC WaSa 9:1
Chur Unihockey – GC Zürich 5:9
SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau 7:5
HC Rychenberg – Floorball Köniz 6:7
UHC Grünenmatt – Lok Reinach 11:6

Foto: Unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*