Desáté kolo SML přineslo spoustu branek a také překvapení v podobě prohry Alligator Malans i Könizu. Mistrovský Wiler prochází ligou stále suverénně, zato Tigers Langnau počtvrté za sebou prohrálo a od sestupové příčky ho dělí už jen skóre.
1. 12. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Mistr je stoprocentní, vicemistra dělí od sestupové příčky skóre

 



Divácky nejatraktivnější bylo utkání mezi UHC WaSa a Köniz, kde padlo devatenáct branek. Utkání začalo zhurta, už po půl minutě otevřel skóre Daniel Danuser. Köniz ale nevedl dlouho, za další půlminutku bylo srovnáno a do desáté minuty se WaSa dostala do vedení 3:1. Ve zbylých deseti minutách první třetiny padly ještě dvě branky na obou stranách.

I po druhé třetině zůstal rozdíl dvou branek díky dvěma brankám Tomáše Sladkého za UHC WaSa a dvěma brankám Daniela Danusera z Könizu. Ve třetí třetině se povedlo Könizu srovnat na 9:9, nicméně ani pět branek Daniela Danusera nestačilo Könizu na body. Roman Wick dal deset minut před koncem desátý gól UHC WaSy a dramatické utkání tak skončilo 10:9 pro domácí UHC WaSa.

Vyrovnané utkání mezi druhým Alligator Malans a týmem se stále zlepšující se formou GC Zürich začalo zhurta. Již po první odehrané minutě se hosté z Zürichu radovali z vedení, o deset minut později si Zürich dal vlastní branku, ale do konce první třetiny Aleš Jakůbek vrátil vedení Zürichu. Malans ve druhé třetině srovnalo a na začátku druhé třetiny Adrian Capatt otočil na 3:2 pro domácí. Neuběhly ani dvě minuty a bylo srovnáno, poté utkání mělo spíše opatrný ráz. Vítězná branka padla při přesilovce v předposlední minutě utkání. GC Zürich si tedy odvezlo z Maienfeldu cenné tři body za vítězství 4:3.

Tigers Langnau se trápí, to není nic nového, ale i přesto prohru o sedm branek s Rychenbergem čekal málokdo. Stav po první třetině nebyl nijak zvláštní – 2:1 pro Rychenberg. Srovnáme-li aktuální formu obou celků, tak tento stav nepřekvapil. Na začátku druhé třetiny Langnau dokonce srovnalo, pak přišlo děsivých třináct minut, ve kterých Rychenberg nasázel svému soupeři sedm branek. Po druhé třetině se tak šlo do šaten za stavu 9:3. Ve třetí třetině Rychenberg dokonal desítku a nakonec zvítězil 11:4.

Grünematt nestačil na Chur. I přesto, že Grünematt začal lépe a vytvořil si dvoubrankový náskok, na body to nestačilo. Chur poměrně brzy otočilo na 3:2 a nakonec zvítězilo 5:4.

Mistrovský Wiler vede ligu už o devět bodů, tedy o šest bodů více než před víkendem. Wiler využil zaváhání jak druhého Malans, tak třetího Könizu a v zápase s posledním Lok Reinachem se radoval z vítězství 11:4. Wiler dále dohrával šesté kolo proti UHC WaSa, které vyhrál 7:1.

Bodové rozdíly se ve SML kromě odskočení Wileru zmenšily. Wiler má z možných třiceti bodů všech třicet a s devítibodovým náskokem jednoznačně vévodí Swiss Mobiliar League. S jednadvaceti body je na druhé příčce Alligator Malans, o bod zpět je Floorball Köniz. Na druhé straně tabulky je Lok Reinach, který ztrácí pět bodů na UHC WaSu a Tigers Langnau.

Výsledky 10. kola SML:

Alligator Malans – GC Zürich 3:4
UHC WaSa – Floorball Köniz 10:9
HC Rychenberg – Tigers Langnau 11:4
SV Wiler-Ersigen – Lok Reinach 11:4
UHC Grünenmatt – Chur Unihockey 4:5

Dohrávka 6. kola SML:

UHC WaSa – SV Wiler-Ersigen 1:7

Foto: Unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*