V jedenáctém kole SML došlo na souboj druhého Alligator Malans a třetího Könizu díky kterému Wiler mohl odskočit o další body minimálně jednomu z těchto týmů. To se nakonec povedlo, ale zápas proti čtvrtému Chur nebyl vůbec jednoduchý, rozhodovaly poslední vteřiny.
8. 12. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler vede už o jedenáct bodů

 



Köniz přivítal na svém hřišti Alligator Malans. Lépe začali ale hosté, Esa Jussila dvěma brankami stanovil skóre 0:2 po první třetině. Ve druhé části dvojice Daniel Calebsson a Lukas Angst z Könizu zařadili srovnání. Na začátku třetí třetiny otočil skóre ve prospěch Könizu Stefan Kissling a necelou minutu poté Daniel Calebsson přihrával opět na branku Lukasi Angstovi. V závěrečných minutách třetího dějství Esa Jussila zkompletoval hattrick a poté přihrával Michaelu Pfiffnerovi na vyrovnávací branku. Stav po třetí třetině byl 5:5. Následovalo prodloužení, ve kterém se nestalo nic podstatného a proto přišly na řadu samostatné nájezdy. Jediný kdo proměnil nájezd byl Daniel Calebsson a Köniz tedy zvítězil 6:5.

Ve druhém zápase Malans celkem bez problémů přehrávalo Tigers, třináct minut mu stačilo na vedení 4:0. Poté Olli Oilinki snížil, ale Malans navýšilo skóre až na 7:2. Po sedmé brance Malans hrálo Tigers jako vyměněné a ve zbylé čtvrthodince nasázelo svému soupeři čtyři branky, na vyrovnání to ale nestačilo, a tak Malans zvítězilo 7:6.

Chur do utkání s Wilerem Ersigen vstoupilo velmi dobře, rozhodla ale třetí třetina. Utkání začalo opatrně, první branka padla až v osmnácté minutě a domácí Chur se mohlo radovat z vedení. Po změně stran sice Fabio Mutti srovnal stav na 1:1, minutu na to vrátil vedení Chur Andreas Bürer. Chur vstřelilo ještě dvě branky a získalo slibné vedení 4:1. Do druhého zaznění sirény stihl ještě snížit Patrick Mendelin. Ve třetí třetině Ilkka Mäkipää dvakrát překonal obranu Chur a bylo srovnáno na 4:4. V poslední minutě utkání si vzal Wiler oddechový čas a pouhých šest vteřin před koncem vstřelil vítěznou branku Roger Gerber. Poté Chur chtělo ještě zkusit hru bez brankáře, ale o další tři vteřiny později udělal definitivní tečku za utkáním Christoph Hofbauer, Wiler tedy zvítězil 6:4.

Wiler neměl lehký ani druhý zápas proti Grünemattu. V první třetině ho poslal do vedení Philipp Fankhauser, poté ale Grünematt otočil na 2:1. Do konce druhé třetiny ale Wiler otočil na 3:2. Ve třetí části Wiler rozjel exhibici. Již po devětadvaceti sekundách se trefil Dave Wittwer, o dvě minuty na to už to svítilo skóre 6:2. Poté přišly dva přesilovkové góly Wileru a vteřinu před zazněním sirény upravil na konečných 9:2 pro Wiler Mathias Wallgren.

V dalších zápasech jedenáctého kola SML se radovalo Tigers Langnau, které si poradilo s UHC WaSou, zvítězilo 9:4. GC Zürich ztratil proti UHC Grünematt vedení a Radek Sikora získal v prodloužení bod navíc pro Grünematt za výhru 4:3. Rychenberg rozhodl dobře rozehrané utkání až v prodloužení, domácí Lok Reinach porazil 7:6.
V dalších zápasech dvanáctého kola SML bral tři body GC Zürich, který o výhře 3:2 nad Könizem rozhodl v posledních sekundách. Dále UHC WaSa za vítězství 6:5 nad Lok Reinachem a HC Rychenberg za výhru 4:1 nad Chur.

S jedenáctibodovým náskokem vede ligu Wiler Ersigen, druhé je i přes prohru s Könizem Malans. Poslední zůstává Lok Reinach, který ztrácí na UHC WaSu a Tigers Langnau sedm bodů.

Výsledky 11. kola SML:

Chur Unihockey – SV Wiler-Ersigen 4:6
Lok Reinach – HC Rychenberg 6:7 p.
Floorball Köniz – Alligator Malans 6:5 ts.
Tigers Langnau – UHC WaSa 9:4
GC Zürich – UHC Grünenmatt 3:4 p.

Výsledky 12. kola SML:

Alligator Malans – Tigers Langnau 7:6
GC Zürich – Floorball Köniz 3:2
UHC WaSa – Lok Reinach 6:5
HC Rychenberg – Chur Unihockey 4:1

SV Wiler-Ersigen – UHC Grünenmatt 9:2

Foto: Unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*