Mistrovský Wiler-Ersigen hrál v dalším kole nejvyšší švýcarské soutěže s GC Zürich opět vyrovnanou partii, nakonec znovu bral všechny body. Langnau je po těsné prohře s Köniz předposlední a zůstává tak daleko za očekáváním.
15. 12. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Langnau se propadlo na předposlední příčku

 



Wiler i podruhé porazil GC Zürich o jednu branku. Tentokrát se dostal do slibného vedení 3:0 už na začátku první třetiny. Do konce první části ale Lukas Allamand zkorigoval na 3:1. Ilkka Mäkipää poté vrátil Wileru vedení o tři branky, pak ale přišlo zkorigování na 4:2, na začátku třetí třetiny už to bylo jen o jednu branku a pak Aleš Jakůbek dokonce vyrovnal. Deset minut poté Wiler strhl vedení na svou stranu, to už nepustil, a tak zvítězil 5:4.

Köniz v utkání proti Tigers Langnau začal lépe, Cedric Fröhlich otevřel skóre v sedmé minutě zápasu, za deset minut Simon Stucki srovnal krok a vyrovnal. Ve druhé třetině se Köniz dostal do dvoubrankového vedení. V poslední třetině dal naději Langnau Martin Wyss, ale Köniz už si vedení vzít nenechal a zvítězil 3:2.

Alligator Malans s přehledem porazilo Lok Reinach. Malans se dostalo do dvoubrankového vedení, poté Behar Spahija snížil, ale Malans ve druhé třetině opět navýšilo náskok. Ve třetí třetině už šlo jen o to, kolik branek padne. Nakonec se skóre zastavilo na 9:3 pro Malans. Malans si tak udrželo tříbodový náskok před Könizem a jedenáctibodový odstup od Wileru.

UHC WaSa si celkem snadno poradila s Chur. Chur se sice ujalo vedení, ale čtyři branky UHC WaSy ve druhé třetině změnily situaci a ve třetí třetině tak mohli hráči WaSy Roman Wick a Tomáš Sladký zkompletovat hattrick. UHC WaSa tak na hřišti Chur vyhrála 10:5.

V utkání mezi Grünemattem a Rychenbergem se radovali domácí. Vyrovnané utkání odstartoval svojí brankou Joel Hirschi z Grünemattu. Druhá třetina patřila českým hráčům. Nejprve vyrovnal Vojtěch Skalík, potom ale navrátil vedení Grünemattu Radek Sikora. Ve třetí třetině se Rychenbergu povedlo vyrovnat, ale v prodloužení Samuel Schneiter rozhodl o vítězství Grünemattu 3:2.

Swiss Mobiliar League vévodí s plným bodovým ziskem Wiler Ersigen, jedenáct bodů za ním se nachází Alligator Malans. O další tři body zpět Floorball Köniz. Na opačné straně tabulky se nachází Tigers Langnau s tříbodovou ztrátou na UHC WaSa, o dalších sedm bodů zpět je Lok Reinach.

Výsledky 13. kola SML:

Chur Unihockey – UHC WaSa 5:10

SV Wiler-Ersigen – GC Zürich 5:4

UHC Grünenmatt – HC Rychenberg 3:2 p.

Lok Reinach – Alligator Malans 3:9
Floorball Köniz – Tigers Langnau 3:2

Foto: Damian Keller


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*