Mistrovský Wiler-Ersigen ztratil první body za prohru v prodloužení, přesto si udržel jedenáctibodový náskok na čele tabulky. Alligator Malans prohrálo po nájezdech, Tigers Langnau je opět bez bodu.
22. 12. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler poprvé padl, popravil ho Skalík

 



Mistrovský Wiler začal utkání proti Rychenbergu lépe. Ve třetí minutě utkání otevřel skóre Christoph Hofbauer. Rychenberg do konce první třetiny otočil, poté ale Wiler zařadil vyšší rychlostní stupeň a Patrick Mendelin třemi přihrávkami na gól svým spoluhráčům zařídil obrat na 4:2.

Rychenbergu se podařilo snížit na rozdíl jediné branky, Wiler ale ve vlastním oslabení zvýšil opět na rozdíl dvou branek. Ve třetí třetině se podařilo Rychenbergu vyrovnat a po první minutě prodloužení zkompletoval Vojtěch Skalík hattrick a i díky němu mohl Rychenberg slavit cenné vítězství 7:6.

Malans proti Chur ztrácelo od začátku utkání. Ve čtvrté minutě utkání otevřel skóre Riku Kekkonen. Na začátku druhé třetiny Riku Kekkonen zvýšil na 2:0, ale poté Esa Jussila snížil. Na začátku třetí třetiny Riku Kekkonen završil svůj hattrick a Chur vedlo opět o dvě branky. V závěru třetí třetiny se ale Malans podařilo srovnat na 3:3 a prodlužovalo se. V prodloužení branka nepadla, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Nájezdy za Chur rozhodli finští hráči a Chur tedy zvítězilo 4:3.

Köniz čekal lehký los, přesto Lok Reinach nebyl jednoduchým soupeřem. Daniel Calebsson a Dario Wälti sice poslali Köniz do vedení, ale do konce první třetiny Lok Reinach srovnal a ve druhé třetině se dokonce dostal do vedení. Rozhodla tedy třetí třetina, ve které Köniz třemi brankami otočil na 6:4.

GC Zürich si proti Tigers Langnau vytvořil tříbrankový náskok, který vydržel až do třetí třetiny. Poté Aleš Zálesný dvěma brankami snížil na 3:4. Na druhé straně ale začal řádit Alexander Bodén a Nico Scalvinoni. Utkání tak skončilo jednoznačným vítězstvím GC Zürich 8:4.

UHC WaSa nestačila na UHC Grünematt i přesto, že si vytvořila tříbrankový náskok. Grünematt poslední třetinu vyhrál rozdílem čtyř branek a zvítězil tedy 5:4.

V čele SML se nachází Wiler-Ersigen s jedenáctibodovým náskokem před Alligator Malans. Zaváhání Malans využil Köniz a je už jen o jediný bod zpět. Na druhé straně tabulky je stále Lok Reinach se sedmibodovou ztrátou na Tigers Langnau.

Výsledky 14. kola SML:

HC Rychenberg – SV Wiler-Ersigen 7:6 p.
Floorball Köniz – Lok Reinach 6:4
UHC WaSa – UHC Grünenmatt 4:5
Alligator Malans – Chur Unihockey 3:4 ts.
GC Zürich – Tigers Langnau 8:4

Foto: Damian Keller


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*