Tento víkend přinesl i pár překvapení v podobě zisku bodů Grünemattu nad Malans i nad Könizem nebo prohra Tigers Langnau s Lok Reinachem. Naopak GC Zürich a Wiler Ersigen potvrdili roli favorita ve svých utkáních a zvítězili. Wiler je se třináctibodovým náskokem dvě kola před koncem základní části posedmé za sebou jejím vítězem.
13. 1. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Ve Švýcarsku se bojovalo hned dvakrát

 



Utkání mezi Rychenbergem a GC Zürich začalo opatrně, první branka padla až ve druhé třetině, když Aleš Jakůbek přihrával Nicu Scalvinonimu. Zanedlouho ale Pirmin Koller srovnal a na druhou branku Zürichu zareagoval Vojtěch Skalík. Po třetí brance GC Zürich už si jeho hráči drželi minimálně jednobrankový odstup. V poslední minutě ještě zdramatizoval utkání Cornel Koller, když v přesilové hře snižoval na 4:5. Hráči Zürichu už ale srovnání nepřipustili a mohli se radovat z vítězství 4:5.

Ve druhém utkání hrál Zürich s posledním Lok Reinachem. Zürich si vytvořil čtyřbrankové vedení, ale Lok Reinach se nevzdal a po druhé třetině to bylo už jen o branku. Dvě branky Jakůbka, branka Suttera a Parliho v poslední třetině rozhodly o vítězství 8:4. GC Zürich se tak bodově dotáhl na Alligator Malans, kteří vyšli bodově naprázdno.

Grünematt si vyšlápl na Alligator Malans. Utkání začalo pro Malans příznivě, Esa Jussila vstřelil první dvě branky utkání. Grünematt ale dokázal srovnat stav. Ve druhé třetině se trefoval jen Samuel Schneiter a Grünematt tak otočil na 5:3. Esa Jussila a Martin Ostřanský sice srovnali na 5:5, ale poslední slovo měl Jens Frejd a Grünematt tak zvítězil 6:5.

Šlágr kola mezi Wilerem Ersigen a Alligator Malans byl k vidění v Maienfeldu na domácím stadionu Malans. Utkání bylo podobně jednoznačné jako na podzim. Wiler se v první třetině ujal vedení 1:0 a poté navyšoval skóre až na 7:0. Malans se v závěru zmohlo jen na jednu branku a Wiler tak zvítězil vysoko 7:1.

V sobotním zápase Wiler narazil na UHC WaSu, která musela strpět porážku o deset branek. Wiler soupeři nasázel čtyři branky, poté sice UHC WaSa snížila na 4:1, ale to bylo od WaSy vše. Christoph Hofbauer poté zkompletoval hattrick a nakonec se skóre zastavilo na výsledku 11:1 pro Wiler.

Lok Reinach bral dva body v utkání s Tigers Langnau. Začal lépe a celé utkání nechal Langnau dotahovat. V poslední třetině Aleš Zálesný a Sandro Rindlisbacher smazali dvoubrankový náskok Lok Reinachu, v prodloužení branka nepadla a o vítězi rozhodl až nájezd Philippa Merkiho. Lok Reinach tedy zvítězil 5:4.

Ve druhém zápase Tigers Langnau proti Chur Unihockey se konala přestřelka, která byla rozhodnuta až v prodloužení. Dvě branky Markuse Gerbera ve spolupráci s Olli Oilinkim a branka Simona Stuckiho proti brankám Jana Binggeliho a Kari Juhani Koskelainena znamenali vedení 3:2 po první třetině. Chur si poté vytvořilo tříbrankový náskok, ale tři góly Langnau v poslední třetině znamenaly srovnání stavu a v prodloužení rozhodl o vítězství Langnau nad Chur 8:7 Simon Stucki.

Chur nestačilo na Köniz. První třetina přinesla po brance na každé straně. Köniz ale ve druhé třetině odskočil na tříbrankový rozdíl a ten si už pohlídal, zvítězil tedy 5:4.
I ve druhém zápase Könizu se bojovalo až do konce. Proti Grünemattu nezačal nejlépe. Grünematt se dostal do vedení o dvě branky, ale poté Manuel Zingg snížil, nicméně Joel Hirschi navrátil dvoubrankové vedení Grünemattu. Ve třetí třetině Köniz otočil a tím, kdo musel zachraňovat alespoň bod za prohru v prodloužení se stal Grünematt. Köniz zvítězil 6:5.

I utkání mezi Rychenbergem a UHC WaSou nemělo jednoznačný průběh, ba naopak. První třetina skončila poměrem 1:1 a ve druhé třetině se trefoval jen Rychenberg. UHC WaSa se nevzdala a otočila na konečných 5:4.

SV Wiler–Ersigen vede ligu díky zaváhání Könizu a Malans již o třináct bodů. Na druhé příčce se nachází Floorball Köniz, který je čtyři body před dvojicí Alligator Malans a GC Zürich. Na opačném konci tabulky je stále Lok Reinach, který ztrácí osm bodů na předposlední Tigers Langnau.

V čele produktivity se nachází švédský útočník Daniel Calebsson z Floorball Köniz se 40 body za 13 branek a 27 asistencí. O pět bodů za ním je Fin Esa Jussila z Alligator Malans, třetí je Matthias Hofbauer z Wiler-Ersigen. Nejlepším Čechem je Martin Ostřanský z Alligator Malans, který je s 28 body na deváté příčce.

15. kolo SML:

Chur Unihockey vs. Floorball Köniz 4:5
HC Rychenberg vs. GC Zürich 4:5
UHC Grünenmatt vs. Alligator Malans 6:5
SV Wiler-Ersigen vs. UHC WaSa 11:1
Lok Reinach vs. Tigers Langnau 5:4 (ts)

16. kolo SML:

GC Zürich vs. Lok Reinach 8:3
UHC WaSa vs. HC Rychenberg 5:4
Alligator Malans vs. SV Wiler-Ersigen 1:7
Floorball Köniz vs. UHC Grünenmatt 6:5 (ts)
Tigers Langnau vs. Chur Unihockey 8:7 (p)

Foto: Erwin Keller


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*