Ve Švýcarsku skončila základní část. Už za dva týdny se podle nových pravidel rozjede play-off. Z deseti týmů jich hned osm postupuje do vyřazovacích bojů, zbylé dva týmy si zahrají play-off NLB s šesticí nejlepších z NLB. Na florbal neobvykle se hraje systémem „best-of-seven“, tedy na čtyři vítězné zápasy.
26. 1. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Ve Švýcarsku je dobojováno

 



V posledním 18. kole SML se rozhodovalo o posledních volných místech pro play-off. Dvě volné vstupenky získaly za svá vítězství HC Rychenberg, který porazil Köniz a také Tigers Langnau, které jako jediný tým porazilo v základní části Wiler Ersigen v základní hrací době. Černý Petr zbyl na UHC WaSu, která nestačila na Alligator Malans. Do play-off NLB ji doprovodí Lok Reinach.

Langnau v zápase proti Wileru muselo zvítězit, aby mělo jisté play-off a podle toho také hra Langnau vypadala. Ve čtvrté minutě otevřel skóre Rolf Lüthi a ve druhé třetině se Langnau dostalo do dvoubrankového vedení. Wiler pět minut před koncem utkání vyrovnal na 3:3, o minutu později ale skórovalo Langnau a v závěru zápasu zpečetil vítězství Langnau 5:3 Stefan Siegenthaler. Langnau postupuje do play-off z posledního osmého místa. Síla Langnau je soupeřům dobře známa a proto si ho nevybral ani jeden z trojice nejlepších týmů SML a Langnau „vyzbylo“ na čtvrtý Köniz. První Wiler zvolil do vyřazovacích bojů pátý Grünenmatt.

GC Zürich potvrzuje formu. Na začátku sezóony se nemohl chytit, ale na konci základní části se probojoval až na druhé místo. V zápase proti Chur sice soupeř vedl 0:1 a v polovině utkání 1:3. Poté se ale Zürich vzchopil a vyrovnal. GC Zürich rozhodl až v poslední třetině. Na 4:3 dával Alexander Bodén, poté sice srovnal Sandro Cavelti, další branku GC Zürich přidal o minutu později Nico Scalvinoni a na konečných 6:4 pro domácí GC Zürich upravil Linard Parli. GC Zürich si vybral do čtvrtfinále play-off šestý Rychenberg.

UHC WaSa musela v zápase proti Alligator Malans získat alespoň nějaký bod a doufat, že Wiler Ersigen porazí Tigers Langnau. Ani jedna věc se nestala skutečností a proto bude hrát UHC WaSa o udržení v play-off NLB. Malans si vytvořilo na začátku první třetiny dvoubrankové vedení, WaSa sice poměrně rychle snížila, nicméně Marco Grass navrátil Malans dvoubrankové vedení. Ani to WaSu nesrazilo a na začátku třetí třetiny byl stav vyrovnaný 3:3. Deset minut před koncem utkání se trefil Sandro Dominioni a Malans tedy zvítězilo 3:4. Malans zvolilo do vyřazovacích bojů sedmé Chur.

Rychenberg nenechal nic náhodě a porazil Köniz. Zápas začal lépe pro Köniz, po první třetině vedl o dva góly díky brankám Kaspara Schmockera a Daniela Calebssona. Rychenberg srovnal, ale Schmocker opět poslal do vedení svůj tým. Ve třetí třetině Radim Cepek dvěma góly zkompletoval hattrick a Rychenberg tak zvítězil 6:4.

Grünenmatt se nechal Lok Reinachem zaskočit, po první třetině prohrával už 4:1. Ve druhé třetině hráči Grünenmattu snížili na 4:5 a i díky hattricku Radka Sikory Grünematt v poslední třetině svého soupeře zničil šesti brankami, konečný stav utkání je tedy 10:5. I přesto, že Grünenmatt skončil po základní části pátý, vybral si ho do čtvrtfinále první Wiler. Lok Reinach doprovodí UHC WaSu do play-off NLB.

Nejproduktivnějším hráčem základní části se stal Daniel Calebsson (14 +30/44) z Floorball Köniz, druhý je Riku Kekkonen (18 +19/37) z Chur Unihockey, třetí Matthias Hofbauer (13+23/36 ) z SV Wileru – Ersigen. Nejproduktivnější Čech se nachází s bilancí (16+18/34) na pátém místě a je jím Radim Cepek z HC Rychenberg Winterthur.

Výsledky 18. kola SML:

Floorball Köniz – HC Rychenberg 4:6

Lok Reinach – UHC Grünenmatt 5:10

GC Zürich – Chur Unihockey 6:4
UHC WaSa – Alligator Malans 3:4

Tigers Langnau – SV Wiler-Ersigen 5:3

Dvojice pro čtvrtfinále play-off SML:

1. SV Wiler-Ersigen – 5. UHC Grünenmatt
2. GC Zürich – 6. HC Rychenberg
3. Alligator Malans – 7. Chur Unihockey
4. Floorball Köniz – 8. Tigers Langnau

Foto: Unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*