V soutěži, kde je největší kolonie českých krajánků, startují vyřazovací boje play-off. V nich se představí hned osm Čechů, kteří budou bojovat o prestižní švýcarskou trofej.
10. 2. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Ve Švýcarsku startují vyřazovací boje

 



Favoritem je bezesporu pětinásobný mistr SV Wiler–Ersigen, který vládne švýcarské SML poslední tři roky a i letos má jako vítěz základní části namířeno nejvýše. Oporami Wileru budou nejen Matthias a Christoph Hofbauerovi v ofenzívě či Mathias Wallgren v defenzívě.

Čtvrfinálovým soupeřem Wileru bude UHC Grünenmatt Sumiswald, ve kterém se pod vedením českého trenéra Tomáše Trnavského představí Češi Tomáš Chrápek, Radek Sikora a zřejmě i Daniel Šebek.

Druhý po základní části GC Zürich se ve čtvrtfinále utká s HC Rychenbergem Winterthur. GC Zürich má letos velmi silný tým, i přes špatný začátek sezony se probojoval až na druhé místo základní části. Oporou mu bude švédské duo Alexander Bodén a Patrik Lundström, které na začátku sezony přišlo z IBK Dalen. V tomto souboji bude také hojné zastoupení Čechů. Na straně Zürichu Aleš Jakůbek, na té druhé pak Radim Cepek a Vojtěch Skalík.

UHC Alligator Malans jako třetí tým po základní části s Čechem Martinem Ostřanským a dalšími oporami kterými jsou mimo jiné i Fin Jussila Esa, Adrian Capatt nebo gólman Martin Hitz, bude mít i přes špatný závěr základní části namířeno také vysoko. Soupeřem Malans je Chur Unihockey, který bude chtít překvapit. Oporou Chur jsou dva Finové Kari Juhani Koskelainen, Riku Kekkonen, a také Andreas Cadisch.

Na Floorball Köniz zbyl do čtvrfinálových bojů osmý tým po základní části Tigers Langnau. Köniz má ve svých barvách Švéda Daniela Calebssona, který byl po základní části nejproduktivnějším hráčem SML, oporou bude jistě také Philipp Wanner nebo zadák Kaspar Schmocker. Tigers Langnau má i přes velmi špatnou základní část silný tým. Jména jako Olli Oilinki, Marc Dysli, Simon Stucki nebo Čech Aleš Zálesný jsou florbalovým nadšencům dobře známa.

Šance na postup dle Florbal.cz:

Wiler-Ersigen / Grünenmatt (90% / 10%)
GC Zürich / HC Rychenberg Winterthur (80 / 20)
Aligator Malans / Chur Unihockey (63 / 35)
Floorball Köniz / Tigers Langau (55 / 45)

Foto: Unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*