Včerejší utkání byla podobně jako základní část nejvyšší švýcarské soutěže vyrovnaná a napínavá až do samotného konce. Z favoritů zaváhal jen GC Zürich, který v prodloužení podlehl Rychenbergu.
11. 2. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Šebek se uvedl v play-off dvěma góly do sítě Wileru

 



Nejvyrovnanějším soubojem by se na první pohled mohl zdát duel Köniz – Langnau, přesto právě toto utkání skončilo největším rozdílem branek. Úvodní branku zaznamenal zadák Langnau Marc Dysli. Ve druhé třetině Köniz srovnal, ale v polovině zápasu poslal Simon Stucki do vedení opět Tigers Langnau. Do konce druhé třetiny stihl vyrovnat Daniel Calebsson. Ve třetí části Köniz smrští branek dokončil obrat zápasu a i díky hattricku Stefana Kisslinga zvítězil v prvním čtvrtfinálovém souboji 7:3.

Wiler v zápase s Grünenmattem chtěl rozhodnout rychle. Na začátku utkání se díky dvěma brankám Fabia Muttiho tento cíl stával skutečností, poté ale Samuel Schneiter opětoval dvě branky a Roger Lüthi otočil stav utkání na 2:3. Na začátku druhé třetiny se dvakrát prosadila posila z pražského SSK Future Daniel Šebek. Dále přišel hattrick Christopha Hofbauera a Roger Gerber s Matthiasem Hofbauerem přidali po brance, stav utkání po druhé třetině byl 7:5. Na začátku třetí třetiny zkompletoval hattrick i Fabio Mutti, utkání nakonec skončilo 9:6.

Alligator Malans téměř celé utkání proti Chut tahali za delší konec, přesto se rozhodovalo až v prodloužení. Malans se v úvodu utkání dostalo do dvoubrankového vedení, kterým skončila i první třetina. Ve druhé třetině padla jediná branka, v přesilové hře Fin v barvách Chur Riku Kekkonen zužitkoval asistenci svého krajana Kari Juhani Koskelainena. Malans se ve třetí třetině dostalo opět do dvoubrankového vedení, poté ale v přesilové hře snížil Andri Adank. Čtyřiadevadesát vteřin před koncem třetí třetiny srovnal Riku Kekkonen na 4:4. Za dalších pětadvacet vteřin Armin Brunner poslal do vedení Malans, ale ani to nestačilo. Riku Kekkonen dokončil jednadvacet vteřin před koncem svůj hattrick a za stavu 5:5 se prodlužovalo. V sedmé minutě prodloužení vystřelil první zápas pro Malans Adrian Capatt.

GC Zürich začal lépe a vstřelil první branku v zápase proti Rychenbergu. První třetina skončila ale díky brance a asistenci Radima Cepka 2:2. Ve druhé třetině Rychenberg otočil, poté ale nabídl svému soupeři přesilovku pět hráčů proti třem a Markus Sutter srovnal. Rychenberg do konce druhé třetiny šel opět do vedení. Na začátku třetí třetiny srovnal krok Alexander Bodén. Utkání rozhodl v poslední minutě Vojtěch Skalík. Na konečných 4:6 pro Rychenberg pak upravil ještě Thomas Wolfer.

Druhé a třetí zápasy čtvrtfinále play-off proběhnou tento víkend 13. a 14. února.

Stav čtvrtfinále play-off SML po prvních zápasech:

Floorball Köniz – Tigers Langnau 1:0 (7:3)
SV Wiler-Ersigen – UHC Grünenmatt 1:0 (9:6)
Alligator Malans – Chur Unihockey 1:0 (6:5 p)
GC Zürich – HC Rychenberg 0:1 (4:6)

Foto: Archiv Florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*