22. 4. 2012 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Radostnější zážitky třeba ještě přijdou, věří David Matúš

 



Vítkovice představily další nový klenot. Jednou z nejvýraznějších osobností sobotního superfinále byl David Matúš. V poslední třetině byl u dvou gólů, které Vítkovicím daly naději na titul. Nakonec ale zůstal juniorský forvard smutný.

Mezi juniory si zahrál už i na mistrovství světa. Vše ale přebil ligový boj o zlato, ač neúspěšný. „Rozhodně je to nejvíc, co jsem zažil. Ten zážitek byl úžasný, akce se povedla. Hodně lidí kritizovalo, že bude málo kvalitních zápasů. To je sice pravda, ale za tohle to stálo,“ myslí si devatenáctiletý David Matúš.

Se svými nepříliš ostřílenými spoluhráči se málem postaral o zdolání Tatranu. Lajna Řezanina – Matúš – Jankulár, ve které je nejstaršímu, posledně jmenovanému, teprve 20 let, přichystala v poslední třetině malý obrat. Nakonec ale dva góly mladíků slávu Vítkovicím nepřinesly.„Já jsem ještě junior, takže doufám, že podobné a třeba ještě radostnější zážitky přijdou,“ věří Matúš.

Po zápase v útrobách O2 areny pak litoval hlavně toho, že trefa jeho formace nebyla vítězná. „Ten vyrovnávací gól byl smolný, moc jsme si nepokryli hráče okolo branky. Ale na druhou stranu, bylo utkání vyrovnané, ta remíza v základní době asi byla i spravedlivá a zaslouženě to šlo do prodloužení. Škoda pak jen, že měli tu přesilovku v prodloužení,“ podotkl.

Právě početní převaha Tatranu a Fridrichova šikovnost nakonec byla rozhodujícím faktorem celého zápasu. „Je to smolné, faul to asi byl, rozhodovaly tam prostě maličkosti. Ta jejich přesilovka je silná. My ji dvakrát ubránili, ale napotřetí už ne,“ mrzelo Davida Matúše.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Honza napsal:

    Přijdou, určitě! Nejen za předváděnou hru si to Vítky zasloužily, bohužel rozhodlo štěstí a větší zkušenost soupeře. Věřím, že pokud budou Vítkovice pokračovat v nastoleném trendu a zůstanou jim starší hráči (Jelínek, Kološ,…), tak už příští rok bude zlatej. Ale jak skandoval kotel při dekoraci poražených, pro mě jsou zlatý už teď. Howgh!

  • Jura napsal:

    Kurde co to je za slovo „třeba“? To je jasne jak facka. Přiště jim tam nadupeme do brany všecko a hotove ni? Co se s tim smolit v jakemsi prodlužovani. Na to neni čas. Bo co?!
    Bo VITKÓVICÉÉÉ, VITKÓVICÉÉÉ – HEJA, HEJA VITKÓVICÉÉÉ
    A dost, bo to čtu po sobě nahlas a už sem byl zdupany co zas řvu.
    Synci zduř.

  • názor napsal:

    Vítkovice to určitě dokážou. Jdou správnou cestou. Trend florbalu musí být v kvalitní práci s odchovanci klubu a ne v nesmyslných nákupech hráčů za nesmyslné peníze, kterých je a asi i dál bude v tomto sportu zatraceně málo. A které se dají v klubech využít na smysluplnější věci.

Napsat komentář

*