17. 5. 2012 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

Klimeše láká univerzita ve Švýcarsku. Možná zamíří do St. Gallenu

 



Tatran možná přijde o dalšího obránce. Podle zpráv serveru unihockey.ch by se měl do švýcarské nejvyšší soutěže stěhovat střešovický zadák Jan Klimeš. Spekuluje se o jeho přestupu do UHC Waldkirch – St. Gallen.

Jasný už je odchod Jereho Liljenbäcka do rodného Finska. Blonďatému bekovi končí studijní pobyt v Praze a bude se stěhovat zpět do země tisíce jezer.

Na odchodu je ale zřejmě i Liljenbäckův parťák ze třetí obranné dvojice Jan Klimeš. „Je to pravda. Mám zájem odejít zejména díky tomu, že v St. Gallenu je nejprestižnější ekonomická univerzita. Dokud studuju, věřím, že by to byla skvělá životní, vzdělávací i florbalová zkušenost. Navíc mám Švýcarsko po Čechách jako svou druhou nejoblíbenější zemi,“ říká střešovický obránce.

Zatím ale Klimeš na potvrzení o přijetí čeká. „Měl bych se to dozvědět do konce června. Ale spolupráce univerzit je v česko-švýcarských vztazích velmi slabá. Takže bych si to pak případně pokusil zařídit sám,“ dodává 23letý zadák.

Pokud by do St. Gallenu odešel, stal by se novým spoluhráčem Alexandra Nedeho, kterého v minulosti proslavily zejména freestylové triky a několik povedených akcí v dresu Helsingborgu.

Jan Klimeš má za sebou v dresu Střešovic 6 extraligových sezon, a má na kontě pět mistrovských titulů.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*