21. 5. 2012 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Sparta začíná přípravu přátelákem s Japonskem

 



Nováčka extraligy čeká pikantní start do přípravy na novou sezonu. Úvodní setkání týmu Sparty okoření duel proti akademickému výběru Japonska. Pražané změří síly s exotickým soupeřem v hale na ČVUT od 19 hodin.

Na úvod se ale navrátilci do nejvyšší soutěže seznámí s fyzičkou. „Už to zas začíná. V pondělí máme běhání a potom přátelák s Japonci,“ těší se jeden z nejzkušenějších hráčů týmu Radek Križko, který v tradičním klubu načne už svou 11. sezonu, z toho devátou v nejvyšší soutěži.

Sparta jde do nového ročníku s velmi podobným kádrem, který vybojoval postup zpět do extraligy. „Zatím můžu potvrdit, že se vrací pouze Jaroslav Berka, který si dával roční pauzu,“ říká sportovní manažer Václav Culka.

Sparta Praha

Další doplnění kádru je otázkou. Na hostování na Chodově loni působil David Bouša, v Tatranu pak Michal Vrtiška.

Japonský výběr, který jako první v sezoně prověří Spartu, vedou tradiční reprezentační trenéři Takanobu Jošino a Sajuri Kanekawa. Asijský celek tvoří převážně hráči univerzit Surugadai a Sandai a někteří z členů výběru reprezentovali svou zemi na juniorských šampionátech 2007 a 2009.

Japonci budou ve čtvrtek 24. května od 19 hodin soupeřem také české akademické reprezentace v rámci turnaje mistrovství světa.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*