5. 6. 2012 Superliga (12) KOMENTÁŘŮ

SALÁT SE STĚHUJE DO BOLESLAVI. Tři sezony bude hostovat

 



Následující tři sezony bude útočník Petr Salát hájit barvy Mladé Boleslavi. Dohodu tří stran s definitivou potvrdili zástupci středočeského klubu, 5. muž statistik kanadského bodování uplynulé sezony však ve městě automobilů bude jen hostovat.

Jméno Petra Saláta bylo jednou z nejžhavějších přestupových akvizic. Po čtyřech sezonách strávených v dresu Liberce chtěla opora tamního týmu změnit prostředí a o její služby stálo několik klubů.

Nakonec šikovného playmakera získali Billy Boys. „Odešli jsme s dohodou, která je za daných okolností přijatelná pro všechny strany. Mohu prozradit, že jsme s Petrem domluveni na tříleté spolupráci, přičemž formálně půjde o roční hostování, které bude na základě písemného ujednání mezi oddíly prodlužováno,“ říká mladoboleslavský sportovní manažer Tomáš Pacák.

Logicky se tak nabízí varianta: pokud by Liberec hrál stejně jako v poslední sezoně o sestup v barážových bojích, bude Salát týmu k dispozici. „Liberec si přál, aby Petr zůstal jejich hráčem. Ačkoliv jsme měli původně jinou představu, dohodli jsme se takto,“ vysvětluje manažer Středočechů.

Na soupisku Mladé Boleslavi tak přibylo další jméno hráče, který působil v Liberci, nemluvě o trenérech. Mezi prvními byli v minulosti hráči Štěpán Slaný a Štěpán Motejzík i kouč Jiří Stožický. Ty následoval v dalších letech Radim Křenek.

Největší trejd se uskutečnil loni, kdy severočeský celek opustila hned čtveřice florbalistů. Mladé Boleslavi se upsali Marek Štěpánek, Pavel Hůza, Štěpán Matěcha a Ivan Ponomarev. Ani jeden z nich však z různých důvodů v základní sestavě Billy Boys nezískal pevné místo.

Salát by však měl být hráčem jiného kalibru a neměl by být jen vhodným doplněním kádru. „Petr je dlouhodobě jedním z nejlepších hráčů soutěže na svém postu, věříme, že nás posune dál,“ říká Tomáš Pacák.

Za pravdu mu mohou dát statistiky posledních sezon, Salát patřil pokaždé do Top 15 v hodnocení produktivity. V Liberci se ale za poslední sezony stal spíše tvůrcem hry a Mladá Boleslav potřebuje vyloženého střelce, loni 20gólový kanonýr v týmu chyběl.

V uplynulé sezoně se Štěpánovi Motejzíkovi z týmu osobností příliš fungující stroj sestavit nepodařilo. Za očekáváním zůstali jindy spolehliví kanonýři Fojta s Křenkem, nedařilo se ani bratřím Bouškovým. Vyladit mladoboleslavský tým k optimálním výkonům však už bude nyní práce pro nového trenéra Tomáše Janečka.

MLADÁ BOLESLAV a PETR SALÁT:

Sezona 2011/12
Petr Salát (LIB) 19 (15+29) 44
Petr Novotný 22 (13+26) 39
Ondřej Fojta 22 (12+13) 25

Sezona 2010/11
Ondřej Fojta 22 (27+15) 42
Petr Salát (LIB) 22 (12+23) 35
Radim Křenek 22 (15+19) 34

Sezona 2009/10
Petr Novotný 19 (12+29) 41
Jaromír Ekl 22 (21+6) 27
Jiří Bouška 18 (21+6) 27
Salát hrál za Kloten Jets ve Švýcarsku.

Sezona 2008/09
Petr Salát (LIB) 22 (25+14) 39
Petr Novotný 22 (17+21) 38
Ondřej Fojta 22 (21+15) 36


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • pojď saly! napsal:

    v mb příští sezónu padesát bodů

  • Post napsal:

    „Petr je dlouhodobě jedním z nejlepších hráčů soutěže na svém postu“ – To je sice pravda, ale ten post je pravé křídlo což v Bolce hraje Fojta i Novotný. Takže vytlačí jednoho z nich do třetí lajny ?
    Jinak samožřejmě přeju hodně štěstí 😉

  • ivan napsal:

    to jde, takhle dlouhodobe resit hostovani? neni v pravidlech, ze se po prvni sezone musi hostovani zmenit v prestup?

  • No napsal:

    Byla by velká legrace, kdyby Liberec MB porazil nebo by v konečné tabulce MB předstihl.
    Liberečtí i bez Saláta uhráli dobré výsledky. Kádr nemají nijak silný, ale rok zkušeností loni získali.
    Podle mě je přestupová politika MB velice špatná. Rozhazuje statisíce za cizí hráče. Ale jednou řeka vyschne, co pak….?

    • David napsal:

      Liberec jsem po dobu fungování Saláta v Liberci docela sledoval, ale na moc výher bez něj, si teda nevzpomínám. Nějaký zkus připomenout?

      • jenda napsal:

        Future x Liberec 2. zápas play down 4:10 + celá sérka s pardubicema ku příkladu

        • David napsal:

          Ale jo to máš pravdu. Když vyjmu FUTURE, tak krásně sfoukli nejhorší tým extraligy a co víc, hned 3x. To už je výkon hodný pochvaly.

Napsat komentář

*