13. 8. 2012 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Další odchod do Švýcarska: Zdeněk Žák míří do Klotenu

 



Barvy švýcarského Kloten Bülach Jets budou v nové sezoně hájit dva Češi. Po Adamu Šteglovi míří do elitního klubu i vítkovický Zdeněk Žák. V novém působišti už se dohodl na ročním kontraktu. Definitivě chybí jen potvrzení podmínek oběma kluby.

O Žákově odchodu se jednalo už od konce akademického mistrovství světa, na němž ostravský univerzál ze zlatého týmu zaujal. Váhal ale docela dlouho. „Táhlo se to. Hlavně se ladily detaily a také dohoda mezi kluby trvala nějakou dobu. Pak jsem si řekl, že to bude skvělá životní zkušenost, která se dá skloubit s vrcholovým florbalem,“ říká muž, jenž dvakrát po sobě hrál v Česku finále extraligy, ovšem ani jednou neuspěl.

A i když na zlato nedosáhl ani s ostravským FBC, ani s Vítkovicemi, do třetice to v nové sezoně nezkusí. „Pro mě to je velká výzva a skok do neznáma. Také šance se osamostatnit, poznat nový život, spoustu přátel a naučit se jazyk. Vůbec jsem nepočítal s tím, že taková nabídka, tedy hrát nejvyšší švýcarskou ligu, může přijít,“ podivuje se Žák.

Do Vítkovic se ale hodlá vrátit. „Prozatím mám smlouvu na rok, protože chci v příštím roce dokončit školu a uzavřít státnice titulem Ing.,“ plánuje.

Vicemistr na jeho odchod připravený nebyl. „Pro trenéra Mrázka to byl odchod narychlo a neměl čas si najít adekvátní náhradu. Jsem nakonec rád, že mě Vítkovice pustily bez větších problémů,“ děkuje Zdeněk Žák.

Což potvrzuje i kouč Radomír Mrázek. „Ještě to není hotové, ale asi to dopadne. Je to výhodné pro obě strany. Kloten má zájem jednat, já mohu říct, že je to světlá výjimka mezi zahraničními kluby,“ popisuje jednání se švýcarským klubem Mrázek. „V tomhle případu bránit Zdeňkovi určitě nechceme, měla by to pro něj být životní zkušenost,“ soudí.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • X. napsal:

    Je zajímavý ten rozdílný způsob jednání k hráčům mezi ostravskými kluby…

    • bedlák napsal:

      jak kdy, mráza taky někdy cuká … 😉

      • X. napsal:

        Kromě Schulmeistra si nic moc nepamatuju a tam v tom mělo své prsty opět i vedení FBC. Spíše jde o to, že odchody vždycky budou, stejně jako příchody a někdo si to umí nějak nastavit ku prospěchu všech a někdo jiný zase ne. I Tatran či Chodov mají spoustu transferů a problémy jsou vždycky jen u FBC.

        • john napsal:

          Schulmeister nepřestoupil, protože nechtěl podepsat v FBC smlouvu, byla to pouze jeho vina, za to nemůže ani vedení FBC ani Mrázek

          • Spravedlivý Čech napsal:

            po tom co tu poslední léto probíhá se tomu, že v FBC podepsat nechtěl ani moc nedivím.

          • Schumi napsal:

            Jó takhle to bylo =D

  • Smrdlavec napsal:

    Nahrada za tebe bude kazdy ktereho najdeme na stodolni v patek;) a myslim ze ve vitkach jsou jen radi 😉 komecne slavime v patek odchod:)

    • Schumi napsal:

      Nevím co jsi udělal pro Vítkovice ty, ale děláš velkou chybu když shazuješ chlapa který jim jde dělat čest do zahraničí… Ani se neptám kde a jak to v pátek oslavíš ty sám =D =D =D

  • :)muck napsal:

    Jojo presne od jde delat cest no to jo on nekdy neco pro vitkovice udelal smradlavec napise ze nahradu nenasli hlavne ze na dalsi sezonu ho tam nechteli:);) tak ze nevim nevim;) frajer co am na hube a cinny zadne jo jde delat reklamu ok at si zahraje ve svycarsku to 13 misto to bude amvlivlbl:-D

Napsat komentář

*