Základní část extraligy mužů dospěla do své poslední čtvrtiny, jak dopadne boj o play-off? Je možné odhadnout, jak to dopadne, i přes fakt, že je jí průběh velmi vyrovnaný a rozdíl mezi prvními (s utkáními k dobru) a 10. je jen 14 bodů.
29. 1. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Poslední čtvrtina základní části Extraligy mužů

 



Možná při odhadu výsledku je lepší začít s tím jednodušším, kdo bude v Play-down skupině – o dvou kandidátech není téměř sporu.

Poslední FBŠ Bohemians se začíná díky posilám zvedat, ale pokud neudrží vedení v dobře rozehraném utkání (např. s Chodovem), nemůže pomýšlet na play-off. V posledních zápasech má reálnou šanci „ulovit“ první body asi jen s Třincem, který má ale podobné existenční starosti, a určitě je nedá bez boje.
Předpověď: FBŠ nezíská ani bod a skončí poslední.

Předposlední FBC Třinec hraje velmi sympatický florbal, ale často neuvěřitelně naivně. Určitě závěrečné boje nevypustí a bude se pokoušet o překvapení, ale jen hromadné selhání týmů v horní polovině tabulky by mu umožnilo se dotáhnout na Pardubice. Spíše je reálné, že „uloví“ už jen tři body s posledním týmem Behemians.
Předpověď: FBC Třinec skončí se 7 body na předposlední 11. příčce.

Dalšími horkými kandidáty na play-down jsou Pardubice a jeden z trojice Havířov, Bulldogs a Chodov.
Předpověď: Pardubice skončí na 10. místě s 23 body. Překvapivě největší „šanci“ na neoblíbenou 9. pozici má Havířov (25. bodů), Bulldoci se „poperou“ o 8. pozici (27 bodů) a nejlépe vyjdou z tohoto souboje o play-off hráči Chodova – 7. příčka (33 bodů).

O „nemedailové“ pozice – 4.-6. místo – si to rozdají týmy Liberce, Mladé Boleslavi a Vítkovic.
Předpověď: Téměř plným ziskem bodů (proti týmům v dolní části tabulky) překvapí Liberec a skončí s 44 body na 4. místě. Mladá Boleslav získá též v soubojích s týmy z dolní poloviny tabulky, ale ztratí s výše postavenými soupeři, proto výsledkem bude 5. místo (42 bodů). Vítkovice získají v závěrečných bojích jen devět bodů a to bude stačit „jen“ na 6. místo (40 bodů).
Rozhodující pro závěrečné úmístění do play-off budou vzájemné zápasy resp. případné překvapení proti týmům nejsilnější trojky.

Top pozice pro play-off – 1.-3. místo – získají týmy Tatranu, Pepina a Future.

Předpověď: Roli premianta si Tatran nenechá vzít a plným bodovým ziskem ze závěrečných bojů skončí na 1. místě s 56 body. Tuto pozici obhájí i v případě jednoho klopýtnutí (ztráta 3 bodů), které s ohledem na nutnost odehrát 8 zápasů je pravděpodobné. Rozhodující bude vzájemný zápas s Pepinem na „horké“ ostravské půdě. Pepino s přehledem udrží „střibrnou“ příčku (52 bodů), a pokud nezaváhá má šanci Tatranu obhajobu první pozice velmi znepříjemnit. S „relativním klidem a bez nervů“ si Future vybojuje bronzovou výchozí pozici pro Play-off (47 bodů).

Předpověď:
< Play-off dvojice:
Tatran – Bulldogs
Pepino – Chodov
Future – Vítkovice
Liberec – Boleslav

Play-down dvojice:
Havířov – Bohemians
Pardubice – Třinec


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*