Která série florbalového spolukomentátora sportovního kanálu ČT4 Sport výsledkově nejvíc zaujala? A je patrná změna hry týmů v zákaldní části a play-off? Naše redakce požádala Michala Rohla o jeho expertní názory a postřehy před nadcházejícím čtvrtfinálovým víkendem.
14. 3. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Michal Rohel: V play-off bych očekával větší nasazení

 



Pravidelným průvodcem televiznímu divákovi při sledování letošního ročníku Fortuna extraligy je bývalý reprezentant Michal Rohel. Jak tedy hodnotí uplnulý vývoj čtvrtfinále a vyhlídky týmů k nadcházejícímu víkendu?

Máme za sebou úvodní čtvrtfinálová utkání. Výsledkově nejpřekvapivější je určitě stav série mezi Vítkovicemi a Brnem. Stav 0:2 na zápasy asi tipoval málokdo. I když jsem očekával, že mladý tým Vítkovic může mít po skvělé základní části v play off problémy.

Ostatní série dopadly dle očekávání, alespoň z mého pohledu, a to včetně vyrovnaného stavu mezi Tatranem a Havířovem. Přece jenom Tatran není již tak suverénní jako dříve a navíc se Havířovu na Tatranu celkem daří.

Co se týče předváděné hry, tak největší proměnu vzhledem k základní části předvedlo Brno, které vsadilo na tuhou defenzívu a i když se štěstím, zatím slaví úspěchy. Ostatní týmy plynule pokračují ve svých výkonech ze závěru základní části a výraznější proměnu ve výkonech jsme nezaznamenali. Možná i proto jsme zatím, až na pár vyjímek, sledovali průměrná utkaní.

V play off bych očekával daleko větší nasazení a touhu utkání vyhrát a to za každého stavu. Zřejmě to souvisí s tím, že ve většině týmů chybí opravdové osobnosti s bohatými zkušenostmi, které by strhly ostatní k nadstandardním výkonům.

Před blížícím se víkendem nejvíce favorizuji na ukončení série možná trochu překvapivě tým Mladé Boleslavi. Veze si do Ostravy vedení 2:0, je v psychické pohodě a navíc se třetí utkání z důvodu televizního přenosu neodehraje v domácí hale Pepina. Z toho všeho mi vychází, že se v neděli již v Ostravě hrát nebude.

Dalšími dvěma týmy, které si o víkendu pravděpodobně zajistí postup, budou dle mého Brno a Future. I když v obou případech se může stát, že se Vítkovice či Liberec případným vítězstvím v třetím utkání nakopnou k lepším výkonům a prodlouží sérii až do rozhodujícího pátého zápasu. Co se týče série mezi Tatranem a Havířovem, bude dle mého názoru, a to paradoxně vzhledem k postavení týmů po základní části, nejvyrovnanější a rozhodne se až v Praze.

O víkendu rovněž startuje play down, na což bychom také neměli zapomenout, i když se odehraje určitě ve stínu soubojů o tiul mistra ČR. Tipovat v těchto utkáních favorita či kandidáta na sestup si opravdu netroufám. Při pohledu na tabulku po základní části jsou pro každého jasnými kandidáty na baráž týmy Třince a Bohemians.

Já bych to tak jednoznačně neviděl, jelikož právě tyto týmy mohou mít větší motivaci, než Chodov a Pardubice, které přeci jenom bojovaly o play off a právě to zklamání z nepostoupení se na jejich výkonech může projevit.

Čtvrtfinále pokračuje o víkendu minimálně pěti zápasy. Dva z nich přenáší sportovní kanál ČT4 Sport. V sobotu ve 13:40 duel Pepino – Mladá Boleslav, v neděli ve 14:55 reprízu loňského finále Torpedo Havířov – Tatran Střešovice.

Foto: Roša


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*