2. 12. 2005 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

V šlágru představí Tatran novou posilu

 



Florbalové příznivce čeká víkend nabitý hned osmi zápasy nevyšší soutěže. Tradičně přinášíme pohled na ambice týmů a připomeňme, že šlágr kola – souboj o čelo Fortuna Extraligy proběhne v sobotu ve střešovické „stodole“. Vedoucí tým – florbalisty Future vyzve mistrovský Tatran a kromě tradičně vyhecované atmosféry zápas přinese hned několik zajímavostí…

První z perliček je to, že proti sobě na střídačkách budou stát reprezentační trenéři českého nároďáku. David Zlatník proti Zdeňku Skružnému. Druhým faktem je to, že oba týmy mají skvěle rozjeté vítězné série. Tatran v lize naposledy prohrál v Mladé Boleslavi 23. října, Future se stejným soupeřem ještě o čtrnáct dní dříve! Teď však možná jedna ze sérií skončí.

Tatran, i když se jeho kádr postupně uzdravuje, stále hledá náhradu za kanonýra Michala Jedličku. Novou akvizicí, která by střelecké schopnosti „Bedly“ mohla nahradit, je jihlavská posila Josef Šedivý. Ten si také odbude premiéru v dresu Tatranu právě v horkém šlágru kola.

Tomáš Kafka, který postoupil z minulé tipovačky do dnešního duelu, vyzývá lodivoda Future Davida Zlatníka. A jaké jsou jejich názory na víkendové zápasy?

Tatran – Future

Souboj o čelo tabulky a velmi prestižní duel. Tradiční emoce už vzplály i na diskusních fórech. Oba týmy mají vítězné ambice – prohrát v derby nechce nikdo. Kdo komu přeruší vítěznou sérii?

David Zlatník: 2 – Máme co oplácet, i kvůli vyřazení z Poháru. A když budeme hrát disciplinovaně, máme naději na úspěch.
Tomáš Kafka: 1 – Tatran doma body nerozdává a představí novou posilu. Bude to dramatický zápas.

Liberec – Pepino

Pepino má v posledních dnech velmi náročný program a k tomu se opět nedaří. Prohra přišla v lize s Chodovem a postup do finále Poháru zůstal jen snem. Teď mají před sebou Ostravané další cestu na druhý konec republiky. A Liberec naladilo poslední vítězství na Děkance.

David Zlatník: 2 – Pepino těsně vyhraje. Má sice lehčí krizi, ale zase zkušenější hráče a potřebuje bodovat.
Tomáš Kafka: 1 – Pepino bude unavené z cesty, Liberec bojuje o play-off a doma se mu proti Pepinu daří.

Třinec – Bulldogs

Snaha o ukončení série neúspěchů čeká na oba týmy. Třinec opustila nováčkovská euforie, přestal bodovat a klesl na poslední příčku, Brno vydřelo naposledy vítězství až v prodloužení. Bude se hrát o moc důležité body.

David Zlatník: 0 Brno se trápí a Třinec letos dokázal, že je nevyzpytatelný a může překvapit kohokoliv.
Tomáš Kafka: 2 – Třinec dá Brnu desítku… (ne – to je vtip.. 🙂 ). Brno je lepší a chce napravit ztráty bodů.

Bohemians – Chodov

Ve čtvrtfinále poháru se radovali hráči Bohemians, Chodov však soustředil síly na ligu a to se mu vyplatilo. Soupeři se letos střetli dvakrát, bilance je vyrovnaná. Nad domácími visí hrozba ztráty kontaktu s vyrovnaným středem tabulky. Rozhodovat bude bojovnost, koncentrace a nasazení.

David Zlatník: 2 – Chodov jede a Bohemians budou pod velkým tlakem
Tomáš Kafka: 2 Jednoduše odplata za pohár.

Boleslav – Havířov

Před Středočechy jsou dva domácí, na první pohled zdánlivě lehčí duely. Havířov však vždy houževnatě bojuje a má výbornou bilanci v obraně. Vše bude asi o tom, zda se Boleslavi podaří včas zlomit odpor Torpeda. Čím déle bude Torpedo ve hře, tím více budou jeho šance na zisk bodů větší.

David Zlatník: 1 – Ofenziva Boleslavi na méně zkušené hosty bude platit. Útočníkům domácích Havířov stačit nebude.
Tomáš Kafka: 1 – Přestože se Havířov lepší, Boleslav je doma silná.

Třinec – Vítkovice

Další možnost Třineckého týmu odpoutat se ode dna. Vítkovice ale získávají stále větší sebevědomí a ve středu se poprvé probojovaly do finále Českého poháru.

David Zlatník: 2 Vítkovice už se poučily, a tak v derby nováček bodovat nebude.
Tomáš Kafka: 0 – Třinec se v derby bude chtít vytáhnout. Na Vítkovice bude platit důraz. Vítkovice vyhrají až v prodloužení.

Boleslav – Liberec

Malé derby. Pro oba soupeře to bude druhý zápas za víkend a uvidí se, jak kdo hospodařil se silami. Pro domácí, kteří mají velmi úzký kádr to bude možná obtížnější. Pro Liberec, který přece jen více vyznává fyzický způsob hry, by šířka kádru mohla být výhodou.

David Zlatník: 1 To bude hodně divoký zápas a bude padat hodně gólů. A domácí Boleslav o dvě branky vyhraje.
Tomáš Kafka: 1 – Hra kočky s myší. Bude hodně gólů a dobrý zápas.

Tatran – Bohemians

V repríze semifinále Českého poháru se oba soupeři střetnou podruhé během týdne znovu. Kvalita je jistě na straně Tatranu, ale v pohárovém duelu byla Bohemka dlouhou dobu v kontaktu. Zopakuje Tatran vítězství?

David Zlatník: 1 Jednoznačná jednička. Sebevědomí Bohemians je dole a s tím mistra porazit nemohou.
Tomáš Kafka: 1 – Jednoznačný průběh zápasu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*