Mladá Boleslav, která se netajní vysokými cíly v play-off, opět prohrála. Tentokrát byl nad síly Boleslavi Havířov, který se konečně dočkal a získal skalp celku z elitní pětice. Sokolové naposledy vyhráli, vyjma utkání ve Znojmě, v listopadu loňského roku.
19. 1. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Černá série Mladé Boleslavi pokračuje

 



Boleslav se konečně chtěla chytnout. Vždyť v utkáních proti silným celkům už dlouho neuspěla. Kromě třináctého kola, kdy uspěla na půdě Znojma, slavila naposledy vítězství šestnáctého listopadu v prodloužení proti Spartě.

„Nehrajeme chytře vzadu. Když na nás soupeř vytáhne presink, hrajeme moc složitě. Musíme naši hru zjednodušit,“ prohlásil po uplynulém kole trenér Bolelsavi Jiří Stožický.

Jenže Sokolové se v Havířově nedokázali vyvarovat chyb a pohlídat si zejména druhou havířovskou formaci. Ta se postarala o tři ze čtyř branek Torpeda.

„Naší druhé formaci vyšel další zápas na výbornou. Svým výkonem předčila první lajnu. Nutila soupeře k chybám a ty následně trestala,“ vyzdvihl výkon pětice florbalistů, hrající ve složení Varta, Kowal, Juhaňák, Kožušník M. a Michalík, trenér Havířova Libor Pacík.

Během prvních dvou třetin si vytvořili domácí tříbrankový náskok, který se ukázal jako rozhodující. Třetí třetinu totiž prohráli a místo toho, aby si utkání pohlídali, došlo na lehké drama. „Celé utkání jsme měli de fakto pod kontrolou. V závěru jsme mohli zvýšit na 5:1, ale místo toho jsme inkasovali a utkání zdramatizovali. Nakonec ale zvítězila větší touha po vítězství. Soupeře ale musím pochválit za dobrou fyzickou připravenost,“ vrátil se zejména k závěru utkání Pacík.

Mladá Boleslav tak nezískala ani bod a na čtvrté místo ztrácí už sedm bodů. Naopak na záda ji dýchá ostravské Pepino, kterému chybí už jen tři body, aby oddíl z Boleslavi předskočilo. Naopak Havířov se konečně nakopl na vítěznou vlnu a nebýt tříbodového zisku Liberce, byl mnohem blíže účasti play-off.

Výsledkový servis:

Torpedo Pegres Havířov – FBK Sokol Mladá Boleslav 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Branky: 00:57 Miroslav Kožušník (Jiří Juhaňák), 19:32 Tomáš Kohút (Petr Kožušník), 38:53 Jiří Juhaňák (Miroslav Kožušník), 46:20 Jiří Juhaňák (Pavel Kožušník) – 50:57 Jiří Bouška (Pavel Bouška), 59:40 Jaromír Ekl.

Vyloučení: 5:4 (navíc Mladá Boleslav – Vojtěch Veselý 2+10)

Využití: 1:0

Rozhodčí: Sojka K. – Sojka T.

Střely na branku: 23:19

Nejlepší hráči: Jiří Juhaňák – Petr Novotný

Diváci: 192

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*