První víkend play-off florbalové extraligy zřetelně naznačil ambice a možnosti všech osmi čtvrtfinalistů. Co si o úvodních zápasech a následném pokračování sérií myslí expert florbal.cz a spolukomentátor televizního kanálu ČT 4 Sport Michal Rohel?
12. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Rohel: Jen jedna série půjde do pátého zápasu

 



„Co se týče dosavadních výsledků a stavu sérií, tak pro mě se žádné překvapení nekonalo. Vítkovice, Tatran i Future už před začátkem čtvrtfinále pro mě byli jasnými favority na postup a to potvrdili i v úvodních zápasech,“ říká bývalý hráč reprezentace a Vítkovic.

Dala se očekávat i vyrovnaná série mezi Brnem a Boleslaví. „Ta jediná se podle mě protáhne až na pět zápasů, ostatní tři série myslím budou ukončeny již po třech zápasech, i když samozřejmě jedno utkání může nějaký z týmů urvat při shodě okolností pro sebe,“ myslí si Michal Rohel.

A jak to vypadalo v jednotlivých duelech?

Vítkovice – Chodov
Tuto sérii jsem měl možnost sledovat osobně a musím říct, že tým Vítkovic vede 2:0 naprosto zaslouženě. Chodov v Ostravě nepředvedl naprosto nic. Tedy až na zákeřně tvrdou hru, zejména v prvním zápase. Tu jim rozhodčí Sojkové tolerovali. Proto první utkání nebylo tak pohledné jako druhé. To už i hráči Vítkovic předvedli zlepšený výkon a Chodov jednoznačně přehráli. Potvrdili tak skvělou formu ze základní části a směřují jednoznačně do semifinále.“

Tatran – Liberec
Také tato série se vyvíjí dle předpokladů, i když výsledek druhého zápasu je pro mě snad jediným menším překvapením. Očekával jsem dvě jednoznačné výhry Tatranu. Ale v celkovém výsledku, je to v podstatě jedno, pořád je to 2:0 na zápasy. Přesto může mít výsledek druhého zápasu vliv na další průběh a to zejména na hru Liberce, kterému určitě stouplo sebevědomí. Přesto to na Tatran stačit určitě nebude a ten si postup s přehledem pohlídá.

Future -Pepino
A do třetice očekávaný stav série. Alespoň pro mě osobně. I když se před startem série objevovaly hlasy na postup Pepina, dle mého na to Ostrava v tomto ročníku nemá. A i když ve druhém zápase držela prakticky až do konce přijatelný stav, tak na současný Future nemá. Ten působí daleko kompaktněji a myslím si, že víc než jedno vítězství Ostravě nedovolí. Spíš ale Pražanoům budou stačit tři zápasy.

Brno – Mladá Boleslav
Pro mě jediná výkonnostně vyrovnaná série, což se ukázalo i na hřišti. Očekávání brankových hodů, se ale potvrdilo jen v úvodním zápase. Ve druhém zápase se Brno zřejmě pod dojmem prohry více soustředilo na defenzivu a nakonec slavilo, i když se štěstím, úspěch. Přesto Buldoci ukázali, že v play-off jsou jejich výkony vždy slabší než v základní části a jakoby na ně opět sedla deka případného neúspěchu. V Boleslavi očekávám návrat k ofenzivní hře a opět po jednom vítězství na každé straně.

Foto: archiv florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*