Postupně jsme Vám představili všechny účastníky letošního ročníku Fortuna extraligy, který již klepe na dveře. Nezbývá, nic jiné, než zakončit seriál pohledem na úřadujícího mistra. Poslední díl patří týmu 1. SC WOOW Vítkovice.
17. 9. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Před startem sezóny: 1. SC WOOW Vítkovice

 



Vítkovice v loňském ročníku extraligu ovládly. Hráči z moravskoslezské metropole na cestě za mistrovským pohárem vyřadili ve čtvrtfinále Chodov, poté Mladou Boleslav a ve finále sesadili z trůnu po pětizápasové bitvě střešovický Tatran. Mistrovský titul se dostal do správných rukou možná i proto, že Vítkovice opanovaly i dlouhodobou základní část.

Také ve Vítkovicích došlo během letní přestávky k několika změnám. Kariéru ukončila česká florbalová legenda Daniel Folta. Tomu vystavilo stopku zdraví, dalším velice významným odchodem je odchod Tomáše Sladkého do Švýcarska. Reprezentační útočník bude od nadcházející sezony oblékat dres UHC Wasa. Mistrovský kádr opustil také Michal Smetana, který bude hostovat v havířovském Torpedu a Michal Plaček. Ten si minimálně rok zahraje v Hrabové.

Radomír Mrázek ale přivítal i nové tváře. Z hostování z Třince se vrátil Zdeněk Žák, z Havířova přišel mladý nadějný útočník Jiří Juhaňák. A vůbec největšími letními posilami jsou dva Seveřané – Turkka Lehtinen a Tuomas Mastakallio ze země mistrů světa z Finska.

I přes odchody velice kvalitních hráčů, tak mají Vítkovice silný k tomu také široký kádr. Na tomto faktu může trenér Mrázek stavět. Není moc celků, které se mohou pyšnit třemi silnými pětkami. „Dva citelné odchody se nám podařilo dostatečně kvalitně nahradit,“ myslí si kouč Vítkovic.

Vítkovice se během letní pauzy připravovaly na European Cup. Setkání evropských mistrů se letos obejde bez švédských týmů, přesto by se dalo mluvit o prestiži. Pro vítkovický celek však není tato evropská soutěž hlavním cílem v nadcházející sezoně, v Dánsku by měli dostat šanci všichni hráči. V základní skupině se Vítkovičtí utkají se švýcarským Wilerem, estonským mistrem Jögeva SK Tähe a poté i s finským vicemistrem Tapanilan Erä.

Stejně jako všechny extraligové týmy, tak hráči s rytířem Vítkem na prsou se účastnili letního Czech Open, kde tradičně konfrontovali kvality s evropskou špičkou. Vítkovice došly do čtvrtfinále, kde prohráli 3:4 s pozdějším vítězem IBK Dalen.

Na cestě za obhajobou mistrovského titulu začnou na hřišti největšího rivala ve Střešovicích. Repríza loňského finále možná napoví, jaké budou šance týmu na dosažení stanoveného cíle.

Soupiska 09/10
Brankáři: Roman Ciompa, Marcel Suchánek
Obránci: Jan Jelínek, Pavel Brus, Vojtěch Vlček, Petr Kološ, Patrik Suchánek, Pavel Jankulár, Oldřích Sova, Patrik Janečka, Turkka Lehtinen
Útočníci: Lukáš Hrubý, Martin Vladař, Zdeněk Žák, Milan Tomašík, Jiří Juhaňák, Martin Tokoš, Michal Hanic, Karel Ťopek, Vít Hrubý, Jiří Mojžíšek, Tuomas Mustakallio, Lukáš Petřík

Sestava podle serveru Florbal.cz:

Roman Ciompa
Jan Jelínek – Petr Kološ
Milan Tomašík – Martin Tokoš – Tuomas Mustakallio


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*