Ani na Mikuláše nemají hráči přestávku. Úřadující mistr z Vítkovic hostí úřadujícího vicemistra ze Střešovic. Ve Fortuna extralize zřejmě není lepšího utkání. O motivaci mají hráči obou týmů postaráno. Je to repríza loňského finále, boj o první místo, šlágr kola.
4. 12. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Šlágr kola: Rytíř Vítek vyzve střešovický Tatran

 



Domácí Vítkovice jsou druhé právě za svým sobotním soupeřem, který vládne Fortuna extralize se ziskem čtyřiatřiceti bodů. A s čím půjdou samotní aktéři zápasu do utkání? „V lize si moc kvalitnějších zápasů nezahrajeme, takže do zápasu půjdeme s tím, abychom si ho maximálně užili,“ nastínil kapitán domácích Brus. Na toto téma se také velmi stroze vyjádřil kapitán hostí Milan Fridrich. „Do utkání jdeme s cílem vyhrát.“

Těžko se v zápase hledá favorit, papírovým jsou možná hosté ze Střešovic, kteří vedou po dvanácti kolech tabulku. „Jednoznačný favorit není, sázkové kanceláře to budou mít těžké. Více věřím našemu týmu, takže jsme favorité,“ myslí si holohlavý kapitán Tatranu. „Podle mého je favoritem Tatran,“ zamyslel se Pavel Brus.

V Ostravě se čeká spíše taktická bitva, přeci jen jde o souboj o první místo v tabulce. Tatranu k udržení na prvním místě stačí remíza, na tu se však ve sportu hrát nedá.

„Očekávám pravou florbalovou bitvu, nic na hřišti nebude zadarmo. Budeme chtít udělat všem fanouškům radost, dát jim možnost si užít chladný sobotní večer a dokázat, že to byla dobrá volba přijít. Doufám, že jich přijde co nejvíce,“ nastínil své očekávání ostravský kapitán.

V utkání může hrát roli mnoho okolností. Jednou z nich je domácí prostředí. „Pokud budou slyšet fanoušci tak jako doposud, mohou nám nalít energii do krve, když to budeme nejvíce potřebovat,“ myslí si Brus.

Další okolností, která může hrát v sobotu roli je fakt, že Tatran ve čtvrtek odehrál semifinále Poháru ČFbU proti ostravskému Bix. Dvě náročná utkání během čtyřiadvaceti hodin, navíc dlouhá cesta. To vše může utkání negativně ovlivnit v neprospěch Tatranu. Domácí však také mají problémy, mnoho hráčů Vítkovic je po nemocích.

„Podle mě zápas ovlivní fakt, že Tatran bude po náročném pohárovém zápase a my oslabení po virózách. Ale přesto si myslím, že při takovémto zápase na to nebude nikdo myslet a na jakékoli výmluvy se nebude brát ohled,“ zakončil reprezentační obránce, který má v posledních letech smůlu na zranění.

„Domácí prostředí může mít menší vliv, stejně jako utkání odehraná v minulosti. Nejvíce však utkání ovlivní současná situace, minulost je za námi a my jí musíme využít ve vlastní motivaci,“ hecoval svůj tým Fridrich.

Utkání mezi těmito rivaly a týmy, které jsou ze dvou hlavních florbalových bašt České republiky bývají velmi vyrovnaná. To poslední vzájemné rozhodoval až v penaltovém rozstřelu střešovický Hlavička.

Letošní vzájemné utkání:

Tatran Střešovice vs. 1. SC WOOW Vítkovice 5:4 pn.

Postavení v tabulce:

2. 1. SC WOOW Vítkovice
1. Tatran Střešovice

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*