/MUŽI V MASKÁCH/ Celou sezonu dělá dvojku a jiné to nemá ani ve finále. I přesto se už v prvním duelu do branky dostal a nepředvedl špatný výkon. Jenže ani on na rozjeté Vítkovice nestačil.
6. 4. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Martin Zich: Budu si muset počkat

 



Jsou za Vámi první dva duely. Jak je hodnotíte?
Myslím, že v prvním utkání jsme si teprve naplno uvědomili, jak musíme hrát ve finále extraligy. Bylo to pro nás poučení, že musíme přidat na maximální rychlostní stupně a notně přitvrdit. V tomto smyslu Vítkovicím děkujeme za udělenou lekci, budeme si to nyní již pamatovat a vzali jsme si to všichni k srdci. Druhý zápas se nám vydařil, přidali jsme a konečně ukázali svou sílu. Tohle byl ten pravý Tatran.

V prvním duelu jste se dostal na část zápasu do branky, jaké bylo tam za takového stavu jít?
Jít do rozjetého zápasu není nikdy nic příjemného, nicméně já s tím problém nemívám. Šlo o to dodat týmu nějaký impuls a pokusit se se zápasem ještě něco udělat. Stav 1:5 ve florbale stále neznamená tolik jako třeba v hokeji. Přesto bylo i dále znát, že pátek prostě nebyl náš den. S rostoucím skóre se hromadily i další chyby. Byl to prostě den blbec.

Mrzelo Vás, že i přes páteční duel usedl do brány ve druhém zápase znovu Tomáš Kafka?
Tomáš dostal znovu důvěru a mě to trenér oznámil na předzápasovém obědě. Detaily neznám, ale myslím že to napravil velmi dobře. Samozřejmě bych nejradši hrál, ale budu si muset na své příležitosti počkat. Jsme jeden tým, je jedno kdo hraje. Hlavní je vyhrát.

Dalo se třeba v pátek v té brance udělat něco lépe?
Určitě. Nedostat ani jeden gól a třeba na nějaký přihrát. (smích) Ani to by nám ale v pátek nepomohlo, jak se později ukázalo. Tahle prohra pro nás byla velkým poučením, ze kterého teď čerpáme.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*