Extraligový nováček z Kladna se pustil do přípravy na novou sezonu s vervou. Novými posilami Středočechů je trio hráčů z SSK Future. Nabídku měl i reprezentační gólman David Rytych.
3. 6. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Nováček posiluje, málem ulovil i Rytycha

 



„Dnes můžeme potvrdit, že se nám podařilo zajistit příchody pří hráčů z Future. Na přestupu jsme dohodnuti s bratry Rynešovými a také s gólmanem Martinem Benešem. Téměř do konce je dotaženo i hostování dalšího brankáře Jana Bobisuda ze střešovického Tatranu,“ říká předseda klubu Zdeněk Jirák.

Právě vyřešení gólmanského postu byl pro nováčka nejvyšší soutěže nejožehavější záležitostí. Po postupu do extraligy se rozhodl ukončit kariéru brankář Petr Pajer. „My jsme o Petrově konci věděli dopředu, to nebyla novinka,“ říká Jirák a přiznává, že zájem mělo Kladno o velmi zvučné jméno.

„Byli jsme v kontaktu s Davidem Rytychem. On zvažoval nabídku od nás a z Vítkovic a také řešil setrvání ve Finsku. Jednání dopadlo tak, že pokud by se vracel do Čech, tak by šel do Kladna. Nakonec ale podle posledních zpráv zůstane ve Finsku,“ vysvětluje Jirák.

Kladenský tým po postupu udržel i všechny hráče, kteří v závěru sezony středočeský celek posílili. Změna nenastane ani na trenérském postu, nováčka by měl vést Tomáš Janeček. „Na dalším působení jsme se dohodli i s hráči, kteří u nás byli vloni na hostování. Jedná se o Honzu Rösslera a bratry Hněvkovské. Základním kamenem našeho klubu jsou ale odchovanci. Proto jsme se všemi již vloni podepsali víceleté smlouvy,“ říká Jirák.

Jasno mají na Kladně už i o domácím prostředí. Modrobílý tým se z nafukovačky, která stačila předpisům druhé nejvyšší soutěže, přestěhuje do sportovní haly u Sletiště. „Na ročník 2011/2012 by ale již měla být k dispozici zrekonstruovaná hala BIOS u zimního stadionu. Velmi nás těší, že se město rozhodlo k dostavbě, hodně si od toho slibujeme,“ dodává Zdeněk Jirák.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*