8. 11. 2012 Superliga (17) KOMENTÁŘŮ

Tatran pokazil Vítkovicím oslavy. Na Dubině vyhrál 4:3

 



Vítkovice zůstaly letos poprvé bez bodu. Tatran vyhrál na Dubině 4:3 a opět na svého tradičního rivala vyzrál. Všechny góly vítězů zařídila formace Marek Vávra – Natov – Richter.

Vítkovice pojaly televizní zápas s Tatranem slavnostně. Utkání, spojené s oslavou 20 let klubu, zahájil čestným vhazováním zakladatel klubu Miroslav Kníchal s holí z dob florbalového pravěku, a proti němu stála symbolicky nejmladší členka klubu Barbora Juřičková.

Další minuty ale rozhodně jako domácí oslava nevypadaly. První formace Tatranu totiž dokonale využila tři rychlé protiútoky. Zaváhání v rozehrávce domácích využili postupně Jan Natov, Marek Vávra i Martin Richter. Tři góly jak přes kopírák utišily publikum.

Teprve chvíli předtím, než se zápas překulil do své druhé poloviny, mohla propuknout radost diváků. To natáhl z levého křídla Lukáš Veltšmíd a pověsil střelu do vzdálenější šibenice Kafkovy brány. Kontaktní gól pak dal při přesilovce Jakub Hubálek.

Jenže Marek Vávra, který naladil střeleckou formu v Mladé Boleslavi pěti góly, opět kontroval. Pozvánku na poslední třetinu ale ještě stihl dát fanouškům Martin Tokoš. Po ztrátě Ondřeje Riebauera, který hrál za Tatran první extraligový zápas, to bylo 3:4. Nová posila Střešovic následně své zaváhání odnesla. Riebauer už se na hřiště nedostal.

Vítkovice se v poslední třetině snažily, Tatran vsadil na tradiční zbraň pevné obrany s rychlými kontry, ale branky nepadaly. Kafka držel Tatran při velkých šancích Tokoše i Hájka. Jednu z mála šancí Tatranu poslal von der Pahlen do Součka.

Hosté ustáli i závěrečnou power play Vítkovic a z Dubiny si odvezli plný počet bodů. Vítkovice letos poprvé vyšly naprázdno.

Vítkovice – Tatran 3:4 (0:1, 3:3, 0:0)

Branky: 29. Veltšmíd (L. Hrubý), 34. Hubálek (P. Suchánek), 39. Tokoš (L. Hrubý) – 3. Natov (Richter), 21. M. Vávra (Natov), 23. Richter (M. Vávra), 34. M. Vávra (Natov). Rozhodčí: J. a M. Kadlecové. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 563.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Zelda napsal:

    Pánové komentátoři, prosím nefanděte tomu Tatranu tolik, když to komentujete, měli byste být nestranní… Komentář: Tokoš byl přistrčen do brankoviště a následně opakovaný záběr a komentář: ano a tady vidíme jak Tokoš hraje v brankovišti!!! Tatran vyhrál ZCELA zaslouženě? Myslím, že ke konci se misky vah vyrovnali… Chcete po týmech zbytečné statistiky, kvůli kterým mají starosti navíc a sami nejste schopni se zlepšovat a komentovat nestranně a na úrovni. Omlouvám se jestli jsem někoho urazil, ale přišlo mi to tak.

    • Vojta napsal:

      Naprosto souhlasim…navic komentare typu u situace kdy hruby omylem fauloval hokejkou a nadzvedl ji spoluhracovi,a komentator rekne…neni cemu se divit kdyz do nej hral telem a vubec ho nezajimal micek 😀 apod…takovych „kravin a preklepu“ tam bylo snad 10. Hruza to poslouchat…at tam radeji hodi komentatory z eurosportu kteri florbalu ani rozumet nemusi(coz by nebyla ani zmena oproti stavajicim) a udelali by to o hodne lepe.

  • gangnam style napsal:

    zelda sa spamataj ty vítkovicák…co tam povedal takeho okrem toho vrazenia podhradskeho na tokosa a nasledne stuchnutie tokosa do kafku? 😀 😀 chod si dat prasky..vitkovice nehrali nic prvu tretinu, druhu tez skroro nic a tretia bola taka bojovna z oboch stran, s tym ze to TATRAN opyt srdcom udrzal :p takze komplexik si chod vylievat nekde inde

    • Zelda napsal:

      Říkám svůj názor, promiň. Ano fandím Vítkovicím. Ale o to vůbec nejde, jen hodnotím ten komentář pánů komentátorů… myslím, že když chtějí něco dělat na takové úrovni kam ji asi chtějí dotáhnout, tak by přece měli komentovat utkání nestranně. A toto mi jako nestranné komentování nepřišlo.

    • majk napsal:

      Ač Vitkovicím nefandím, s Zeldou souhlasím 🙂

    • SLOVAK napsal:

      Kamo, podle toho co tu píšeš seš určitě slovák….Tak Kur*a co tu chceš? U vás na slovensku se hraje florbal ještě s dřevěnýma hokejkama a tenisovým míčkem….

  • čestmír komínek napsal:

    ganžamen štajl: chod si dat prasok ty tatranko

  • nemam rad slovaky napsal:

    Zamazal je tatranak jak vyšitej. Souhlas zelda

  • číža napsal:

    já bych to tak dramaticky neviděl, na druhou stranu ne nadarmo se mu občas říká ondra „tatran“ zamazal 🙂

  • Petr napsal:

    Jak smutny pokouset se zdiskretidovat poctivou praci cloveka, ktery pro florbal dela tolik jako pan Zamazal! Dostal florbal do Ceske Televize, je patronem sportu a nebyt jeho, tak se kazdy ctvrtek nemame moznost kokukat na tenhle skvely sport z pohodli pohovky v obyvaku. Prosim nepiste rychleji nez myslite a uvedomte si, ze bez nej by zadny florbal v televizi nebyl!

  • objektivni fanoušek napsal:

    vítky hráli tužku, tatran je porazil i bez Fridricha a většinu zápasu byl lepší, takže výsledek zasloužený… rozhodčí byli výborní a zápas zvládli v pohodě, takže tady fanoušci vítkovic aspoň brečí na komentáře v TV, protože pláčí vždycky na něco a teď bohužel na rozhodčí nejde… podle mne největší rozdíl v trenérech, tatranu taktika fungovala a mrázek nebyl schopen s utkáním nic udělat, vítky hráli furt stejně, hodně na balonku, ale kromě závěru nebyly vůbec nebezpečný…

  • gangnam style napsal:

    presne tak, vždy ked tatran vítky porazí sa tu niekdo zacne vyhovarat a plakat je to uz trapne.

  • dobrý florbal napsal:

    kdo je trochu znalý a orientuje se v prostředí českého florbalu, musí nad úrovní komentování čt plakat – tolik nesmyslů, nepochopení a někdy stranění jednomu ze soupeřů jsem už dlouho neviděl a neslyšel – hlavně spolukomentátor mi připadal, jako kdyby florbal viděl poprvé v životě, spolukomentovat by to měli bývalí špičkoví hráči tak jak je to obvyklé při přenosech jiných sportů, v nejhorším případě trenér a rozhodně ne rozhodčí…
    k úrovni zápasu – jsem spokojen, špičkový florbal, taktická bitva se šťastným koncem pro střešky, v téhle fázi soutěže o nic nejde, setkali se skutečně asi bezkonkureční týmy extraligy. u vítkovic se neprosadili mladé pušky – hájek, matůš, škoda zranění heczka…to, že mrázek nasadil do tohoto utkání veltšmída a žydela po dlouhodobé absenci bylo sympatické…střešovice hrály hlavně takticky skvěle, čekali a uděřili z rychlých brejků a po chybách v rozehrávce nebo obraně, všechna čest, fantasticky zachytal kafka a měli i trochu štěstí v závěru – ale to k tomu patří. zajímavé budou následující zápasy střešovic s chodovem a následně vítkovic v mladé boleslavi, potažmo s chodovem – potom teprve si můžeme udělat nějaký konkrétnější obrázek.
    jednu věc tento zápas ukázal – počty bodů v kanadě nic neznamenají v zápase s opravdu kvalitním soupeřem – hájek, matůš, a z tohoto pohledu jsem zvědavý třeba na jendrišáka. vávra, natov, ondrušek jsou přece jenom obklopeni jinou hráčskou kvalitou oproti matesovi…

  • Miro napsal:

    Souhlas, ale co se tyce komentovani, pan Zamazal je profik! Coz se bohuzel opravdu neda rict o spolukomentatorovi, ktery, jak zde bylo jiz poznamenano, by opravdu mel spolukomentovat florbal pro sve blizke z tepla sveho obyvaciho pokoje a neztrapnovat se a nekazit televizni prenos!

Napsat komentář

*