19. 12. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kluci jsou hladoví po úspěších, říká po vítězné premiéře Kovacs

 



Přišel, viděl, zvítězil. I tak by se dala zhodnotit trenérská premiéra Adama Kovacse na pozici hlavního kouče SSK Future. Pražané v sobotu zvítězili na půdě Mladé Boleslavi 12:5 a Adam Kovacs tak do svého nového angažmá vstoupil úspěšně. Podle svých slov však žádnou velkou změnu v týmu neučinil. „Nebyla potřeba takřka nic měnit, klub funguje, hráči jsou skvěle připraveni a jediné, co řešíme, je doplnění kádru o zkušenost,“ řekl Kovacs po svém prvním zápase.

Adam Kovacs za Future devět let hrál, vyzkoušel si i pozici kapitána a nyní přebral po Janu Pazderovi i trenérský post. „Byl jsem osloven vedením klubu v průběhu mistrovství s tím, že by rádi rozšířili realizační tým. Dosavadní trenér Honza Pazdera získal možnost atraktivního zaměstnání, a tak by nezvládal vést tým mužů, juniorů a ještě se naplno věnovat práci,“ uvádí trenérskou změnu na pravou míru Kovacs.

Jan Pazdera zůstane jeho konzultantem. „Nějaký čas nám trvalo než jsme sladili podmínky pro fungování všech zainteresovaných, ale dobře to dopadlo a na nabídku jsem kývl,“ popisuje nový lodivod Future průběh jednání.

V mužstvu se stihl teprve pořádně rozkoukat, jeho svěřenci hned v prvním zápase po reprezentační pauze vybrakovali Mladou Boleslav a i nadále se drží na pozicích zaručujících play off. „Sobota byla trenérským splněným snem. Kluci byli od příjezdu do Bolky týmem skutečných amatérských profesionálů,“ hodnotí Kovacs svou premiéru na lavičce Future.

„Byl jsem moc mile překvapen. Síla tam je bezesporu obrovská. Na nás je jen to z kluků dostat,“ odhaduje možnosti svého celku. „Stanovil jsem si krátkodobé cíle a chci jít zápas od zápasu. Samozřejmě máme s Honzou Pazderou určitou vizi a podle té chceme kluky vést,“ vyhlíží do budoucna.

Future teď mají před sebou další zkoušku. V pátek večer přivítají na Vinohradech Spartu a půjde o přímý boj o sedmou příčku. „Naší výhodou je, že kluci jsou skutečně hladoví po úspěších. Máme v kádru mnoho juniorských reprezentantů a věřím, že výsledky se dostaví,“ doufá Kovacs.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*